Hopp til innhold

Fest, fyll og forstyrrelser – i hele distriktet

Politiet i Trøndelag hadde en travel natt etter 17-maifeiringen.

En politibil i Trondheim sentrum natt til 18. mai. I bakgrunnen kan vi se to politimenn

En politipatrulje i sentrum av Trondheim natt til 18. mai.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

I arresten sitter det ganske mange nå etter å ha vært full og uomtenksom, sier politiets operasjonsleder Svein Erik Wagnild til NRK lørdag morgen.

Det har vært flere episoder, i Steinkjer, Stjørdal og selvfølgelig Trondheim.

Måtte bruke elektrosjokkvåpen

Like før midnatt, måtte politiet dra til Oppdal sentrum. Der hadde en mann i 20-årene slått seg vrang ved et utested. Mannen hadde havnet i slåsskamp. Flere personer var involvert i å holde mannen «relativt i ro» til politiet kom frem.

Da gikk han til angrep på politiet og patruljen var nødt til å bruke elektrosjokkvåpen på mannen, sier operasjonsleder Wagnild.

Mannen ble så satt i cellebil og kjørt til arresten hvor han da altså er en del av gruppen mennesker som må starte pinseaften med samtaler med politiet. Etter hendelsen på Oppdal er mannen i 20-årene anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og for slåssingen i forkant.

I Trondheim ble det meldt om et slagsmål ved et serveringssted klokken 00.46. Det viste seg at de to involverte begge var i besittelse av kniv. Politiet tok mennene med til arresten hvor de anmeldes, skriver operasjonsleder på X.

Litt senere, klokken 01.07, måtte en ny mann innbringes til arresten. Da hadde vedkommende utsatt en vekter for vold, også i Trondheim. Eventuelt skadeomfang på vekteren er ukjent.

Fant savnet mann i leteaksjon

I Nærøysund var det fest klokken 01.16. Så mye fest at politiet ble tilkalt. Festarrangør fikk beskjed om å skru ned volumet og holde det på vesentlig lavere nivå utover natten.

I Steinkjer ble det opprettet en sak klokken 01.52. Der var en person utsatt for vold på et serveringssted. En patrulje dro til stedet og fikk med seg det som skal være gjerningsmann med tilbake til stasjonen. Vedkommende var gjennom et avhør og fikk etter hvert dra hjem.

Etter stengetid i Trondheim meldte en vakt fra til politiet om at det var funnet narkotika på et utested klokken 03.14. Det dreide seg om flere poser narkotika som ble tatt hånd om. Det er ikke klart hva slags stoffer det er snakk om.

Klokken 03.58 måtte politiet dra til en kiosk i Trondheim. Der hadde det vært en slåsskamp. På stedet var det to personer som hadde pådratt seg mindre skader. Den ene måtte hjelpes til legevakt for behandling. Politiet oppretter sak på forholdet.

Tidlig lørdag morgen ble det igangsatt en stor leteaksjon i Charlottenlund-området i Trondheim, meldte Adresseavisen. Politi og frivillige lette etter en mann i 70-årene som ikke kom hjem etter en spasertur på 17. mai. Mannen ble funnet i god behold rundt klokken 07.30 lørdag morgen.