Hopp til innhold

Denne kofferten gjorde at et kjøpesenter i Trondheim ble evakuert

Den mistenkelige pakken ved inngangspartiet til Mercursenteret på Nordre gate i Trondheim viste seg å være hittegods, en gjenglemt koffert.

bag mercur

Her er kofferten som førte til bombealarm.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Politiet i Trondheim har samarbeidet tett med den nasjonale bombegruppen i politiet, etter at det torsdag kveld ble meldt om en mistenkelig pakke ved inngangspartiet til Mercursenteret på Nordre gate.

– Vi har avklart situasjonen og dette var hittegods. Gjenstanden lå i inngangspartiet. Vi tar den med, sier politiets innsatsleder på stedet, Jomar Sjøhagen.

I følge politiet har aksjonen gått knirkefritt. Samarbeidet har vært fint mellom de ansatte på senteret, kundene og politiet.

Bombegruppen ble konsultert

Politiet aksjonerte etter at de ble oppringt av en melder som hadde observert en mistenkelig pakke i inngangen til kjøpesenteret Mercur-senteret, som ligger på Trondheims mest trafikkerte handlegate, Nordre gate.

Innsatsleder i politiet, Jomar Sjøhagen sier de ønsker å undersøke gjenstanden ved inngangspartiet nærmere. Politiet har kontaktet politiets nasjonale bombegruppe for å be om råd

Jomar Sjøhagen

Jomar Sjøhagen er politiets innsatsleder på Nordre gate.

Foto: NRK

Kontrollert evakuering

Kjøpesenteret øverst i Nordre gate ble evakuert og tømt for ansatte og kunder torsdag kveld. Deler av Nordre gate ble også sperret.

Sondre Breian er assisterende butikksjef på klesforretningen Bertoni på Mercur-senteret.

Han forteller at han først så sperringene og at de ansatte på senteret deretter fikk beskjed om å stenge butikkene og gå kontrollert ut.

– Jeg vet at det var en bag som ble funnet, akkurat hva det er vet vi ikke, sier Sondre Breian til NRK Trøndelag.

Sondre Breian

Sondre Breian jobbet på Bertoni på Mercur-senteret da han fikk beskjed om å stenge butikken og evakuere.

Foto: NRK

Mistenkelig pakke

– Vi har funnet en pakke som vi ønsker å sjekke ut litt nærmere, sa Frank Brevik i Trøndelag politidistrikt til NRK i 17:30-tiden.

Av sikkerhetsmessige hensyn foretok politiet en evakuering av Mercur kjøpesenter, som ligger øverst i Nordre gate, opplyste de like etterpå på Twitter.

Ifølge politiet ble det gjennomført rolig og det var ikke på noen måte kaotisk.

Laster Twitter-innhold
Nordre gate

Gågaten i Trondheim sentrum er sperret av.

Foto: Merethe Åsegård / NRK