Hopp til innhold

Mann omkom da låvebru raste sammen

En 72 år gammel mann er tirsdag ettermiddag død av skadene han fikk da ei låvebru raste sammen i Nærøy. En annen mann er skadd.

Ulykke Nærøy

To menn fikk deler av en betongbru de arbeidet på over seg.

Foto: Morten Wengstad

Det var klokka 11.56 i dag politiet i Nord-Trøndelag fikk melding om ei ulykke under arbeid ved ei låvebru på en eiendom i Namdalen. Låvebrua av betong raste sammen og de to fikk låvebrua over seg.

Politiet meldte først at den ene var død og at den andre var skadd.

Klokk 12.52 korrigerte poltiet seg selv, og meldte at gjenopplivngsforsøk hadde lykkes. Etter langvarig hjerteredning av lege og helsepersonell på stedet, hadde hjertet begynt å slå igjen. Samtidig ble det meldt at mannen ble fløyet til sykehus.

I ei pressemelding kl.17.19 opplyser St. Olavs Hospital at mannen er død.

Den andre personen som var involert i ulykken er ikke livstruende skadd.

Vedlikeholdsarbeid

De to mennene i 70-åra var begge i arbeid med vedlikeholdsarbeid da brua raste sammen over dem. Mannen som nå er død ble liggende helt under betongelement fra brua, den andre fikk brua delvis over seg, opplyser politiet.

Ulykke i Nærøy

Den hardt skadde mannen ble fløyet til Sykehuset Namsos, og senere til St. Olavs Hospital, der han døde.

Foto: Morten Wengstad

Begge ble sittende fast, men med hjelp av en traktor fra nabobruket ble betongelementene dradd bort og mennene frigjort.

Både politi, brannvesen og ambulanse kom raskt på plass, og gjenoppliving førte altså i første omgang fram. Mannen som nå er død ble fløyet til sykehuset Namsos og videre til St. Olavs Hospital, der han senere døde. Den andre ble kjørt med ambulanse til sykehuset Namsos.