Søker etter Ola (24) i Nidelva

Store mannskaper søker etter Ola Grønning Bergem, som forsvant etter en bytur natt til søndag.

Dykkere deltar i søket etter savnede Ola Grønning Bergem

SØKER: Leteaksjonen sentrerer seg rundt Nidelva.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Ola Grønning Bergem

SAVNET: Ola Grønning Bergem. Bildet er ikke fra lørdag, men antrekket skal være likt det han hadde på seg da han forsvant. Det er foreløpig usikkert om han hadde frakken på seg, skriver politiet i en pressemelding.

Foto: Privat

Bergem ble sist sett på utestedet Fire Fine ved Bakke bru i Trondheim sentrum. Både politi, Røde Kors og personell fra Trøndelag brann- og redningstjeneste er med på søket, som har pågått siden mandag morgen og sentrerer seg rundt Nidelva.

Telefonen til Bergem ble funnet i elva et stykke nedenfor utestedet, bekrefter politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Meldt savnet av familien

– Vi har kontakt med pårørende. Familien ble bekymret da han ikke dukket opp hjemme. Det var de som meldte ham savnet, sier operasjonsleder i politiet, Bjørnar Gaasvik.

Familiemedlemmer av den savnede deltar også i søket.

Stefan Aftret

FETTER: Stefan Aftret deltar i leteaksjonen.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Det er ikke så mange spor etter ham. Vi vet at telefonen hans ble funnet i vannet, men noe mer vet vi ikke, sier Stefan Aftret, som er en fetter av Bergem.

– Ola hadde dressko og var pent kledd. Han hadde hentet jakken sin fra utestedet, og vi tror han var på vei hjem, legger Aftret til.

Siste observasjon av Bergem var på utestedet Fire Fine mellom midnatt og klokken 02:00. Politiet er i gang med avhør av vitner som befant seg på utestedet.

Røde Kors deltar i søket etter savnede Ola Bergem Grønning

NIDELVA: Røde Kors deltar i søket.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Sjekker overvåkningskamera

Politiet forteller til NRK at de holder alle muligheter åpne, og at de derfor leter både i vannet og på land. Foreløpig er det ikke tegn på at noe straffbart har skjedd, sier politioverbetjent Wenche Johnsen.

– Vi står på nå mens det ennå er dagslys. Det blir fort mørkt, sier Johnsen.

Politiet ber de som har overvåkingskamera i området om å sikre videomateriale fra tidsrommet midnatt til søndag morgen.

– Nå foregår det søk med båt, fra Bakke bru og nedover elva mot Dokkparken ved Solsiden. Vi konsentrerer oss primært om elva, og setter i gang søk med dykkere etter hvert, forteller operasjonsleder Gaasvik.

Laster Twitter-innhold

Jon Holden bor like ved Nidelva, og det langt fra første gang han ser politiet søke etter personer i området. Han skulle gjerne sett at elva var bedre sikret.

– Det er for åpent. Det skal ikke mye til før man er uheldig og ramler uti, sier Holden.

Mandag kveld opplyser politiet at søket etter Bergem vil fortsette tirsdag.

Jon Holden

NABO: Jon Holden bor rett ved Nidelva.

Foto: Morten Karlsen / NRK