Må vente på prøvene

Mattilsynets drøftingsmøte er utsatt til klokken 20.00 i kveld. Da først vil de få svar på om det er flere grisebesetninger med svineinfluensa i Nord-Trøndelag.

Svin
Foto: Mattilsynet

- Vi utsetter møte fordi analyseprosessen av prøvene har tatt lengre tid enn forventet, forteller Bjørn Røthe Knudtsen, regiondirektør i Mattilsynet i Trøndelag, Møre og Romsdal.

I kveld vil man få svar på om svineinfluensautbruddet i Levanger er et enkelttilfelle eller om det er et utbrudd i svinenæringa.

- Vi vil i kveld gjennomgå testresultatene, og iverksette videre tiltak, om det blir nødvendig, sier Knudtsen.

Ifølge Mattilsynet vil det ikke bli tatt noen beslutning om nedslaktning før i morgen.

Dette er første gang i Norge smitte har blitt overført fra menneske til dyr.

Mattilsynet har tidligere uttalt at svineinfluensa blant gris i Norge var svært uventet.

Jon Trøite, leder for Nord-Trøndelag Bondelag har uttalt til NRK i går at dette er svært alvorlig for svinenæringa.

I Levanger er griser på ni gårder satt i karantene for å holde svineinfluensaen i sjakk.

Mattilsynet informerte i dag fylkesberedskapsrådet i Nord-Trøndelag, og i 20-tida kommer svaret på prøvene fra seks av gårdene.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.