NRK Meny
Normal

LO-leder vil ikke lenger sitte på fanget til arbeidsministeren

I dag ledet Kristine Svendsen demonstrasjonen mot arbeidsminister Robert Eriksson i hans hjemby Verdal, men som treåring satt hun på fanget hans.

Robert Eriksson og Kristine Svendsen

Arbeidsminister Robert Eriksson og LO-sekretær Kristine Svendsen var barndomsvenner. I dag står de langt fra hverandre politisk.

Foto: privat

Fylkessekretær i LO i Nord-Trøndelag Kristine Svendsen og Robert Eriksson vokste opp i samme grend i Verdal for snart 40 år siden. De to hadde et tett forhold og moren til Kristine var også dagmamma for Robert i en periode.

Bildet er tatt da Kristine er omtrent tre år og Robert sju.

– Jeg er litt skeptisk der jeg sitter i fanget hans. Jeg er nok ikke helt komfortabel, og jeg ville ikke vært komfortabel i fanget hans i dag heller, sier Kristine Svendsen.

Hun stod i front for omtrent 2000 av Robert Erikssons sambygdinger som streiket mot forslaget til endringer i arbeidsmiljøloven i dag. Busser, tog, fly og barnehager ble rammet av den to timer lange politisk streiken mellom 14 og 16. I Verdal møtte det opp folk i alle aldre og fra mange ulike yrkesgrupper.

– Jeg håper vi kan få til en bedre dialog enn at vi må ut i en politisk streik i fremtida, og ikke minst håper jeg at han lytter til oss.

Da Robert Eriksson holdt tale under streiken i Oslo, ble det buet da han gikk av scenen.

Til tross for uenigheter som voksne, hadde de to det bra sammen som barn. Hvis Kristine skulle hvisket barndomsvennen noe i øret den gangen for over 30 år siden, ville det vært:

– Ikke lag klasseskille i arbeidslivet i fremtida!

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal