Hopp til innhold

Lager 250 kaker til Nobelfesten

Holm bakeri i Stjørdal leverer onsdag 15.000 kakestykker til Nobelprismarkeringa ved NTNU i Trondheim.

Nobelkake

På Holm bakeri i Stjørdal er de godt i gang med 250 kaker til Nobel-fest på NTNU på onsdag.

Foto: Maria Størseth / NRK

Når May Britt og Edward Moser mottar Nobelprisen i medisin på onsdag feirer hele NTNU med kake. Og det skal en del kakestykker til for å mette hele NTNU.

Holm bakeri i Stjørdal har fått oppgaven med å lage kakene. Bakeriet skal lage kaker som tilsvarer 15 000 kakestykker.

– Vi er i full gang med 250 store kaker. Hver kake tilsvarer rundt 65 kakestykker. Vi har hatt en veldig travel start på uken, sier Asbjørn Sæther ved Holm konditori.

Han nevner at det i sammenheng med slike store bestillinger ikke er uvanlig med etterbestilling nærmest på overtid. Men også det takler de ved bakeriet.

To travle dager

Nobelkaka

Kakene er har alle et bilde av Alfred Nobel.

Foto: Maria Størseth / NRK

Konditoriet bruker to hele arbeidsdager på de 250 kakene. Mandag laget de ferdig bunnene og bygde opp kakene med krem. Tirsdag ble brukt til pynting og onsdag skal de kjøres ut.

– Vi baker 250 rektangulære kaker som deretter deles opp i stykker. Disse marsipankakene preges da av et bilde av Alfred Nobel. Vi har liggende et bilde av han, så dette skal gå meget bra, sier en travel Sæther ved bakeriet på Sutterøy.

– Prøvesmakingen er allerede gjort og kakene er kvalitetssikret., fortsetter han.

Glatte veier

Bakeriet

Det er Holm bakeri i Stjørdal som har fått oppgaven med å lage kakene til NTNUs Nobel-feiring

Foto: Maria Størseth / NRK

Kakene er hele når de fraktes og skjæres deretter opp i stykker på NTNU. De fraktes på paller, så det må utvises en viss forsiktighet.

– De skal fraktes ut på onsdag morgen og transporten må kjøre veldig forsiktig. Vi vil helst ikke tenke så mye på at det er glatt på veiene, sier Sæther

Økologiske kaker

– Vi har fast levering av brødvarer til NTNU, og de skal ha alt økologisk. Også marsipankakene, så da tar vi økologisk fløte fra meieriet på Røros, sier Sæther.

Han nevner at det i sammenheng med slike store bestillinger ikke er uvanlig med etterbestilling nærmest på overtid.

– Hva betyr en slik bestilling for bakeriet?

– Det betyr at vi omtrent dobler en ukes omsetning, sier Sæther.