Hopp til innhold

Krever 4 millioner

En tidligere elev ved Osloveien skole krever fire millioner kroner i oppreisning fra Trondheim kommune for omsorgssvikt. Kommunen mener saken er foreldet.

Osloveien skole
Foto: NRK

Tidligere elev ved Osloveien skole i Trondheim, Tore Audun Johnsen, går rettens vei og krever fire millioner kroner fra kommunen. Johnsen vil ha oppreisning for tapt barndom og omsorgssvikt.

Trondheim kommune mener saken er foreldet, men det er ikke Johnsen enig i.

- Nå har jeg vært på sosialkontoret og funnet frem dokumenter som sier at jeg har vært under barnevernets omsorg fram til 1987, dermed er ikke min sak foreldet, sier Johnsen.

Gransker overgrep

Det er fortsatt uklart om Johnsen får medhold i sitt syn og får prøvd saken for retten. Partene skal etter planen møtes til et meklingsmøte nå i juni, men Trondheim kommune jobber for å få møtet utsatt. Årsaken er en pågående granskning av overgrep mot barnevernsbarn fra 1945 til 1986 og utarbeidelsen av et felles erstatningsbeløp til disse. Men Johnsen vil ikke ha noen pakkeløsning.

- Kommunen har trenert denne saken, og jeg er ikke så sikker på hvor dette ender, men det som er viktig for meg er at min sak blir belyst, sier Johnsen.

Dokumenter er forsvunnet

Osloveien skole huset barn med atferdsvansker og Johnsen gikk der fra 1979 til 1987. Der skal han ha blitt utsatt for fysisk, psykisk og seksuelt misbruk.

I forkant av meklingsmøtet er det stor mangel på dokumenter. Ifølge kommunen er mye av arkivmaterialet det kreves innsyn i forsvunnet. Det stilles også spørsmål ved kommuneadvokatens habilitet, siden navnet hans eksisterer i gamle papirer som omhandler Osloveien skole. Kommuneadvokat Odd Olav Sjaastad vil foreløpig ikke kommentere saken. Johnsen på sin side vil stå på for å få oppreisning.

- Fire millioner er ikke det viktigste. Det er først og fremst en offentlig unnskyldning jeg er ute etter, og samtidig prosessen med at jeg ønsker å gå videre i livet, sier Johnsen.