Kaotiske forhold i trafikken i Trøndelag og biler sklir av vegen

Usedvanlig glatte veger har ført til mange utforkjøringer og vansker i trafikken i Trøndelag.

E39 Dorodalen

TO VOGNTOG STO FAST: Politiet advarer mot vanskelige kjøreforhold. E39 har vært stengt i Dorodalen i Orkland men ble åpnet i ett kjørefelt litt før klokka 19.45 fredag.

Foto: John J. Storholt

– Det er all grunn til å oppfordre bilførere til å ta det med ro og avpasse farten etter forholdene, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen.

Hollingen forteller at politiet har kjørt fra den ene ulykken til den andre. I løpet av litt over to timer fredag ettermiddag har politiet fått melding om at åtte biler har mistet kontrollen og havnet i grøfta.

– Folk har blitt lettere skadet og er fortumlet og forslått. Ingen er heldigvis alvorlig skadet, forteller operasjonslederen ved Trøndelag politidistrikt.

Det er snøstorm og to vogntog har stått fast på E39 i Orkland. Bilberging har pågått og først etter to timer ble hele kjørebanen åpnet igjen klokka 21.30.

Like etter klokka 17.30 frontkoliderte to biler på E39 ved Søvassdalsvegen i Orkland. – Det ser ut til å ha gått bra med alle involverte, men flere klager på smerte i nakken, opplyser politiet på Twitter.

Frontkollisjon

FRONT MOT FRONT: Ingen ble alvorlig skadet etter at to biler kolliderte på E39 i Orkland fredag kveld.

Foto: John J. Storholt / John J. Storholt

Travelt for bilberger

Det er en svært travel dag for bilbergingsselskapene.

Sivert Tallerås i Trøndelag Bilhjelp på Orkanger har rykket ut til syv, åtte oppdrag mens han har vært på jobb.

Fredag kveld var han på vei til et nytt oppdrag i Lensvika. Nok en bil som har kjørt utfor vegen.

– Det er glatt og har vært mye nedbør, forteller han.

Laster Twitter-innhold
Utforkjøring Meråker

SVÆRT MANGE UTFORKJØRINGER: En av mange som har fått hjelp til å komme seg opp på vegen igjen. Denne bilen kjørte i grøfta på E14 ved Nordkringen mellom Meråker og Stjørdal.

Foto: Øyvind Nordahl Næss

Mange har sklidd utfor vegen fredag ettermiddag. Dette er meldinger som er lagt ut av politiet i Trøndelag og Vegtrafikksentralen på Twitter fredag ettermiddag og kveld:

  • To vogntog står fast på glatt føre i sørgående felt på E 39 ved Søvasskjølen i Orkland litt før klokka 18. Det er mulig å passere.
  • Bil kjørte i bergveggen på Hitra i 21-tida fredag. Fire personer kom uskadd fra hendelsen.
  • Trafikkulykke på fv 769 på Kuøya i Namsos. Bil som har kjørt i bergvegg. Ikke alvorlig personskade.
  • Fire biler har sklidd av vegen på fylkesveg 705 i Tydal.
  • FV 710 mot Grønningen i Orkanger. Bil har kjørt av veien og over autovernet. En person er involvert og har kommet seg ut av bilen. Tilsynelatende uskadd.
  • Utforkjøring på E6 rett sør for Sokndal. 4 personer i bilen. Ikke alvorlig personskade.
  • Også på Hølondveien, ca 5 km fra Melhus, har en bil kjørt av veien. Heller ikke her er det snakk om personskade. Men dårlig føre.
  • Det meldes om svært vanskelige kjøreforhold med glatt veg og snøstorm på E14 mellom Hegra og Storlien. Det er flere trafikkulykker og biler som står fast på strekningen. Politiet ber bilistene om å kjøre og sko seg etter forholdene!
  • Trafikkulykke på fv 710 i Ingdalen i Orkdal - Agdenes. Bil som har kjørt av veien og rullet rundt. Vedkommende er ute av bilen. Ikke alvorlig skadd.
  • Uvær gjør at fylkesveg 72 fra Sandvika i Verdal til riksgrensa er stengt på svensk side. Det blir tatt ny vurdering klokka 7 lørdag.
Laster Twitter-innhold
Stjørdal

GLATTE VEGER: Politiet advarer mot svært glatte veger flere steder i Trøndelag fredag kveld.

Foto: Øyvind Nordahl Næss