Hopp til innhold

Ulrikke (11) kan bli nektet å spille sjakk mot voksne

11-årige Ulrikke Langvik fra Trondheim spiller gjerne mot voksne. Hvis Sjakkforbundet blir en del av Idrettsforbundet, blir ikke det lenger lov.

Ulrikke (11) kan bli nektet å spille sjakk mot voksne, hvis Sjakkforbundet blir en del av Idrettsforbundet.

SE VIDEO: – Det spiller egentlig ikke så stor rolle hvor gamle folk er. Det har med hvor gode de er i sjakk å gjøre, og hvordan en spiller. Det er bare bra å spille mot folk som er bedre enn seg, sier 11-årige Ulrikke Langvik.

Langvik er lidenskapelig opptatt av sjakk, og spiller mot en 26 år gammel motstander når NRK møter henne.

– Det spiller egentlig ikke så stor rolle hvor gamle folk er. Det har med hvor gode de er i sjakk å gjøre, og hvordan en spiller. Det er bare bra å spille mot folk som er bedre enn seg, sier Langvik til NRK.

Blir sjakkforbundet en del av idrettsbevegelsen, får de flere millioner ekstra i årlig støtte. Samtidig må de akseptere barneidrettsreglene.

– Fint slik det er

Det kan bety at Ulrikke og andre barn under 13 ikke lenger får konkurrere mot voksne.

– Jeg synes bare det er teit at barna ikke får lov til å være med på resultatlisten og slikt. Vi finner uansett ut hvordan det har gått, påpeker Langvik.

– Jeg synes det er fint slik det er. Det er egentlig ikke så mye konkurranse, fordi vi spiller for å ha det gøy, forklarer hun.

Avgjøres i november

Sjakkforbundet var i dag i Trondheim på sin rundreise til åtte norske byer for å søke råd om de skal si ja eller nei til idretten. Barneidrettsreglene er utvilsomt ett av de heteste temaene:

– Ideen bak barneidrettsreglene er jo at barn ikke for tidlig skal være opptatt av rangering og hvem som vinner, men at de får drive sin aktivitet uavhengig av det, forklarer Geir Nesheim, generalsekretær i Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund, til NRK.

– Det er det vi har tenkt å følge hvis vi blir en del av idrettsforbundet, legger han til.

Avgjørelsen blir tatt på ekstraordinær generalforsamling i november.