NRK Meny
Normal

Ingvaldsen misset

Ole Marius Ingvaldsen fra Steinkjer misset i kvalifiseringen til fredagens verdenscuprenn i hopp i Zakopane.

Ole Marius Ingvaldsen

Ole Marius Ingvaldsen misset i hoppkvalifiseringen i Zakopane.

Foto: Trønderhopp

Sammen med Rune Velta bommet han stygt i dagens kvalifisering i Polen.

* Kjempehopp av Ingvaldsen

Grep ikke sjansen

Ingvaldsen fikk en sjanse til å melde seg på i VM-diskusjonen da han fikk reise til Zakopane fordi Anders Jacobsen fortsatt venter på forestående fødsel.

Han grep ikke sjansen i første forsøk. Med et hopp på 110 meter var han 11 poeng og sju plasser fra å kvalifisere seg til rennet. Velta var nærmere, men hans 114 meter var 3,3 poeng og tre plasser for dårlig til å få være med i rennet.

Romøren var best

Anders Bardal

Anders Bardal klarte kvalifiseringen.

Foto: Primoz Lovric / Scanpix

Best av de norske som kvalifiserte seg var Bjørn Einar Romøren, som med et hopp på 123 meter tok 7.-plassen. Michael Uhrmann fra Tyskland vant kvalifiseringen klart med et hopp på 129 meter.

Anders Bardal hoppet 122 meter og endte på 11. plass, mens Johan Remen Evensen hoppet 122 meter og fikk 18. plass. Tom Hilde var eneste forhåndskvalifiserte nordmann, og han hadde et treningshopp på 125,5 meter.

Den polske hjemmefavoritten Adam Malysz landet på hele 139 meter. Det er verdenscuprenn i Zakopane både fredag, lørdag og søndag.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.