NRK Meny

– Må være en av de mest spennende jobbene du kan få

Fylkesmann i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, blir prosjektleder for sammenslåingen av Namsos, Namdalseid og Fosnes, og deretter rådmann i den nye storkommunen.

FYLKESMANN

«Inge Ryan har et hjerte for Namdalen», skriver ordførerne i Namsos, Fosnes og Namdalseid. Torsdag ble det klart at Ryan får jobben som rådmann når de tre kommunene slår seg sammen (Arkivbilde).

Foto: Berit Roald, Berit Roald / NTB scanpix

– Det må vel være en av de mest spennende jobbene du kan få, sier Inge Ryan.

Torsdag kveld ble det klart at den nåværende fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, går til en ny jobb som prosjektleder og rådmann i «nye» Namsos, som etter første januar 2020 vil omfatte Namsos, Namdalseid og Fosnes.

– Dette er tre kommuner som frivillig har sagt at de vil bygge en ny kommune, og det å få lede arbeidet med å bygge en ny framtidsrettet kommune synes jeg er veldig spennende, sier Ryan.

Vil få innbyggerne med på å tenke nytt og spennende

Alle de tre kommunestyrene i Namsos, Namdalseid og Fosnes besluttet å ansette Ryan torsdag kveld.

«Vi får en leder som er svært god på både å motivere og engasjere, og som har særdeles gode samarbeidsevner. Han har en solid og allsidig jobberfaring, er kunnskapsrik og har et nettverk få andre har», skriver ordførerne i ei pressemelding.

Ryan blir først prosjektleder og får det administrative ansvaret med å lede sammenslåingsprosessen fram til nykommunen er et faktum.

– Hva blir viktig i arbeidet med den nye kommunen?

– Det første er å beholde den begeistringen med at de har sagt ja til å bygge en ny kommune, og at man greier å få de 15.000 innbyggerne til å være med på å tenke nytt og spennende, sier han.

– Tror ikke dette blir noe mindre spennende

Ryan har vært fylkesmann i åtte år og før det var han stortingsrepresentant for fylket i åtte år. De erfaringene han har fått der vil han ta med seg i jobben som rådmann, forteller han.

– Det å være fylkesmann er en kjempespennende jobb det og, men jeg tror ikke det blir noe mindre spennende dette. Du kommer nærmere folk og der det skjer når du sitter i en sånn stilling.

Eksakt tidspunkt for når han vil starte i jobben er ikke avklart ennå, forteller han.

– Jeg har en del oppdrag og avtaler som fylkesmann som jeg har tenkt å gjennomføre først. Jeg må få gjort unna de forpliktelsene jeg har her før jeg kan begynne i den nye jobben, sier han.

På nettsidene til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag blir det opplyst at Ryan vil gå av som fylkesmann første november.

Video fra Trøndelag

I kveld sparkes den i gang; Steinkjer pønkrockfestival.
Meråker er først ut med smarte gatelys. Kommunen bruker nesten to millioner på miljøvennlig belysning.
Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.