Hopp til innhold

– Må være en av de mest spennende jobbene du kan få

Fylkesmann i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, blir prosjektleder for sammenslåingen av Namsos, Namdalseid og Fosnes, og deretter rådmann i den nye storkommunen.

FYLKESMANN

«Inge Ryan har et hjerte for Namdalen», skriver ordførerne i Namsos, Fosnes og Namdalseid. Torsdag ble det klart at Ryan får jobben som rådmann når de tre kommunene slår seg sammen (Arkivbilde).

Foto: Berit Roald, Berit Roald / NTB scanpix

– Det må vel være en av de mest spennende jobbene du kan få, sier Inge Ryan.

Torsdag kveld ble det klart at den nåværende fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, går til en ny jobb som prosjektleder og rådmann i «nye» Namsos, som etter første januar 2020 vil omfatte Namsos, Namdalseid og Fosnes.

– Dette er tre kommuner som frivillig har sagt at de vil bygge en ny kommune, og det å få lede arbeidet med å bygge en ny framtidsrettet kommune synes jeg er veldig spennende, sier Ryan.

Vil få innbyggerne med på å tenke nytt og spennende

Alle de tre kommunestyrene i Namsos, Namdalseid og Fosnes besluttet å ansette Ryan torsdag kveld.

«Vi får en leder som er svært god på både å motivere og engasjere, og som har særdeles gode samarbeidsevner. Han har en solid og allsidig jobberfaring, er kunnskapsrik og har et nettverk få andre har», skriver ordførerne i ei pressemelding.

Ryan blir først prosjektleder og får det administrative ansvaret med å lede sammenslåingsprosessen fram til nykommunen er et faktum.

– Hva blir viktig i arbeidet med den nye kommunen?

– Det første er å beholde den begeistringen med at de har sagt ja til å bygge en ny kommune, og at man greier å få de 15.000 innbyggerne til å være med på å tenke nytt og spennende, sier han.

– Tror ikke dette blir noe mindre spennende

Ryan har vært fylkesmann i åtte år og før det var han stortingsrepresentant for fylket i åtte år. De erfaringene han har fått der vil han ta med seg i jobben som rådmann, forteller han.

– Det å være fylkesmann er en kjempespennende jobb det og, men jeg tror ikke det blir noe mindre spennende dette. Du kommer nærmere folk og der det skjer når du sitter i en sånn stilling.

Eksakt tidspunkt for når han vil starte i jobben er ikke avklart ennå, forteller han.

– Jeg har en del oppdrag og avtaler som fylkesmann som jeg har tenkt å gjennomføre først. Jeg må få gjort unna de forpliktelsene jeg har her før jeg kan begynne i den nye jobben, sier han.

På nettsidene til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag blir det opplyst at Ryan vil gå av som fylkesmann første november.