Hopp til innhold

- En fantastisk overraskelse

Etter innsatsen i skrekkfilmen "The Thing" er Kristofer Hivju aktuell for en rolle som skurk i "Die Hard 5". Han er signa av et amerikansk management.

Kristofer Hivju

- Å spille skuespill er det samme, uansett om det er i Hollywood, eller i Trondheim, sier Hivju. Han er aktuell for en rolle i 'Die Hard 5'.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Skuespiller Kristofer Hivju, som jobber ved Trøndelag Teater, er blitt tatt inn i stallen til det amerikanske managementbyrået Station Three.

Nå er han blant annet under vurdering for en rolle som skurk i "Die Hard 5".

– Dette er kjempemoro! Jeg heier alltid på skurkene, og har vært fan av disse filmene siden jeg har vært gammel nok, sier Hivju til NRK.no.

Kristofer Hivju

- L.A er en merkelig verden, forteller Hivju. Her fra premieren på filmen 'The Thing'.

Foto: Jason Merritt/Afp

Signa på stedet

Hivju var i L.A i forbindelse med skrekkfilmen "The Thing", og gikk på møter med både casteren til "Gudfaren 3" og managementet til Naomi Watts.

Det var da managementet så hans prestasjon i skrekkfilmen for et par uker siden at han ble signa på stedet.

– Jeg ante ikke at de møtene var auditioner en gang, for L.A var en underlig verden som jeg brukte lang tid på å forstå. Men det å være skuespiller er det samme uansett, sier han om den mulige Hollywood-rollen.

Aktuell i Trøndelag

Nå gjør Hivju videre auditions på nett, men det er usikkert når det blir avgjort om han får action-rollen.

Her hjemme er han blant annet å se i oppsetningen av Dickens' juleforestilling "Et juleeventyr" ved Trøndelag Teater i høst.

Han har tidligere spilt i filmer som "Rovdyr" og fjernsynsserier som "Størst av alt", "6 som oss", "Melonas" og "Fox Grønland", og blir snart å se i den nye spillefilmen "Verden venter".