Hopp til innhold

Her trener «den norske Houdini» på nytt livsfarlig stunt

Utbryterartisten Christian Wedøy skal i sitt nyeste stunt tilbringe opptil fem minutter i iskaldt vann, under is og i håndjern.

Utbvryterartisten Christian Wedøy øver på sitt nyeste triks, der han skal være under isen i opptil fem minutter.

Utbryterartist Christian Wedøy øver til et stunt under isen i Bymarka i Trondheim.

– Luft tror jeg skal gå bra, det er lettere å holde pusten i kaldt vann enn i varmt vann. Jeg tror ikke lufta skal bli et problem.

Det sier utbryterartisten Christian Wedøy, med artistnavnet «Lord Christian», til NRK.

I sitt neste stunt skal han hoppe gjennom et hull i isen i Baklidammen i Bymarka, iført blylodd, kjetting og håndjern. Foreløpig vet han ikke hvor lenge han blir nødt til å bli udner vann for å gjennomføre stuntet.

– Det er vanskelig å si, men jeg tenker kanskje mellom tre og fem minutter. Det er planen i alle fall.

– Stor risiko

Wedøy er inspirert av utbryterkongen Harry Houdini, og sier det selvfølgelig er en del risiko forbundet med slike stunt.

– Det er en stor risiko med å gå under isen. Du finner kanskje ikke tilbake til hullet der du skal opp, og det er jo faremoment med det.

Tirsdagens øvelse gikk bra, men det er fortsatt mange momenter Wedøy er usikker på før den faktiske gjennomfløringen neste tirsdag.

– Det som blir spesielt når jeg gjør det på ordentlig er at jeg skal låses fast med håndjern, jeg skal ikke ha sikkerhetslinje, også er det en utfordring at det er såpass mørkt. Også har jeg hansker på, det er veldig vanskelig å dirke håndjern med hansker.

Illusjonisten Christian Wedøy sitt spektakulære stunt fra Gamle Bybro.

Hoppet fra Gamle Bybro

Wedøy ble kjent gjennom å delta i Norske Talenter i 2012, og har de siste årene gjennomført flere stunt i Trondheim og omegn.

Sommeren 2014 hoppet han fra Gamle Bybro iført kjetting, blylodd og håndjern, og fra rundt ti meters dyp kjempet han se løs i løpet av to og et halvt minutt.

Desember samme år ble han lenket fast til betong på bunnen av et basseng i Pirbadet. Den gang tok det fem minutter før han klarte å lirke seg løs.

Illusjonisten Christian Wedøy holdt pusten i over fem minutter og klarte å komme seg løs fra kjettingen som var festet til betong på bunnen av bassenget.

NRK anbefaler