Hopp til innhold

Her er Northugs ukjente navnebror

Petter Eliassen fra Trondheim er foreløpig i skyggen av skikongen Petter Northug. Men neste søndag kan det forandres.

Petter Eliassen

Petter Eliassen fra Trondheim er klar for femmila i Kollen neste søndag.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Skiløper Petter Eliassen fra Trondheim ble tatt ut på landslaget i siste liten og neste søndag får han sin internasjonale ilddåp på femmila under VM i Holmenkollen.

– Jeg hadde vel sett på det som 50 prosent sjanse. Så jeg ble litt overrasket, og veldig glad, selvfølgelig, sier Eliassen til NRK.no.

I skyggen av Northug

Det er ikke så mange som har hørt om 25-åringen fra Byåsen i Trondheim. Foreløpig har han havnet litt i skyggen av sin langt mer kjente navnebror, Petter Northug.

– Det passer meg fint å være en outsider. Det er greit å være litt i skyggen av Petter Northug, når han presterer så bra som han gjør, så fortjener han all oppmerksomheten han får, sier han.

Eliassen er bare en måned yngre enn Northug, og har fulgt utviklingen hans tett.

– Jeg er ikke misunnelig. Jeg tenker at han har noe veldig spesielt som ingen andre har, sier han.

– Ambisjonen er å ha det gøy

Nå fokuserer Eliassen på femmila i Kollen neste søndag.

– Jeg sprengtrener ikke, jeg må heller prøve å få overskudd inn mot 5-mila. Jeg tar noen rolige treningsturer og spise godt, så håper jeg at jeg skal bli klar.

Trondheimsgutten har flere medaljer fra NM, og under prøve-VM i fjor kom han på 10. plass.

– Ambisjonen min er egentlig bare å ha det gøy. Dette har vært en drøm i flere år, og nå har jeg vært så heldig å få sjansen. Jeg har trent det jeg kan gjøre, så nå handler det bare om å få overskudd, så skal jeg kose meg underveis, sier han.

Trofast mot klubben

Eliassen startet skikarrieren i Byåsen skiklubb, og har vært trofast mot klubben hele livet. Som senior går han for Byåsen IL.

– Byåsen hadde et veldig godt rekrutteringsmiljø. Det hadde mye å si for at jeg fortsatte med langrenn. Som senior har jeg byttet til Byåsen IL, som har et godt seniormiljø, veldig fint å være der.

Det er første sesongen hans på landslaget, men likevel er han ofte å se på fellestreningene med klubben.

– Det er viktig for meg å bidra til klubben, jeg prøver å være en del av miljøet, sier han.