NRK Meny
Normal

Helsesjekk etter kreftskandalen

Tidligere studenter ved laboratoriet på Rosenborg i Trondheim vil nå få en grundig gjennomgang av helsen sin.

De tidligere studentene jobber i dag ved Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Norsk Institutt for naturforskning (NINA).

Før jul ble det avslørt at flere personer som har vært ved laboratoriet er døde av kreft, og i ettermiddag ble ledelsen og ansatte ved NINA og DN informert om tiltak fra bedrifthelsetjenesten.

Ansatte og ledelse ved NINA og DN informeres om tiltak etter kreftskadalen.
Foto: NRK.

 Tredelt tilnærming

- Bedriftshelsetjenesten vil vurdere helsetilstanden til hver enkelt ansatt og dessuten kartlegge deres historikk fra Rosenborg-laboratoriet. I tillegg vil vi ha en medisinsk gruppetilnærming, sier administrerende direktør ved NINA, Einar Hjorthol.

Det er gått en måned siden kreftskandalen ved Rosenborg laboratoriet ble kjent. Ved DN og NINA jobber over 80 ansatte som har vært ved laboratoriet. Derfor har ledelsen engasjert bedriftshelsetjenesten for å kartlegge tiltak og oppfølging.

- Det er viktig for oss at vi får en oppfølging av våre ansatte som er god og fornuftig, sier Hjorthol.

Vil komme i gang raskt

De ansatte ser fram til at det blir iverksatt tiltak. Det sier en av de som har vært ved Rosenborg laboratoriet, forsker Dagmar Hagen ved NINA.

- Jeg stoler på at de som står bak gjør gode vurderinger. Vi er mange og har hver vår historie, derfor håper vi våre opplysninger kan bidra til å bedre datagrunnlaget.

Helseundersøkelsen vil komme i gang så raskt som mulig. Ambisjonen er å sluttføre tiltakene i slutten av februar.