Hopp til innhold

Har landets beste urøkte pinnekjøtt

De lager kjøttprodukter av hjort og villsau, og nylig ble DalPro Gårdsmat på Hitra kåret til å ha landets beste urøkte Pinnekjøtt i NM i julemat 2011.

NM i julemat

Nylig ble det urøkte pinnekjøttet til Sverre Johansen (t.v) og Knut Floor ved DalPro Gårdsmat på Hitra kåret til landets beste.

Foto: Jan Egil Eilertsen

– Dette er kjempegøy, og noe vi aldri hadde regnet med. Det er første gang vi er med på denne konkurransen, så det ble en stor overraskelse å få gull, sier Sverre Johansen som er avdelingsleder på DalProGårdsmat på Hitra.

Konkurrerte med 240 ulike kjøttprodukter

NM i kjøttprodukter blir arrangert i Oslo årlig, der deltakerne bare trenger å sende produktet sitt nedover.

Det urøkte pinnekjøttet fra DalPro var i år med i kåringen sammen med 240 forskjellige kjøttprodukter fra hele landet. Det var åtte ulike klasser, og i pinnekjøttklassen konkurrerte 55 lammeribber om må være best.

– Vi fikk en henvendelse om å være med dette året, så vi sendte det gryteklare pinnekjøttet av villsau nedover der 14 dommere gav oss poeng for ulike kriterier. Både lukt, smak, salt og spekking ble bedømt, og det var de sammenlagte poengene som bestemte plasseringen vår i konkurransen.

Landets beste urøkte pinnekjøtt

Kankje vil dette urøke pinnekjøttet fra Hitra være på mange trønderske julebord i år.

Foto: Jan Egil Eilertsen

Fra bronse til gull

Gleden over medalje ble enda større for kokkene på Hitra da det viste seg at plasseringen var bedre enn først antatt.

– Vi fikk først beskjed om at vi fikk bronse, men ganske rett etterpå fikk jeg en tekstmelding om at det var feil, at det var gull vi hadde fått istedet. Og det var jo bare enda mer stas.

Dette resulterte i at gårdsmatbutikken på Hitra stakk av med NM- gullet sammen med seks andre deltakere i kategorien pinnekjøtt.

– Nå har vi fått tilsendt både gullet og diplomet, og vi kan ikke si annet enn at vi er veldig fornøyde med denne bemerkelsen.

Pinnekjøtt

Her er pinnekjøttet til DalPro tilberedt på tradisjonelt vis, og får kanskje mange til å glede seg ekstra til årets julemat.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.