Hopp til innhold

Håper på 40 minutter mellom Brekstad og Trondheim

Et nytt bruselskap jobber nå med planene om fast forbindelse over Trondheimsfjorden og Stjørnfjorden for å knytte Fosen og Trondheim tettere sammen. Målet er ei kjøretid på 40 minutter mellom Brekstad og trønderhovedstaden.

Bru over Trondheimsfjorden

Slik håper bruselskapet den nye brua over Trondheimsfjorden skal bli en gang i framtiden.

Foto: Illustrasjon: Vittorio Rokseth

Tom Myrvold

Tom Myrvold er ordfører i Ørland kommune.

Foto: Ørland Høyre

Bruselskapet skal nå lage en utredning rundt brubygging både over Trondheimsfjorden mellom Flakk og Rørvik, og over Stjørnfjorden mellom Ørland og Fevåg.

Halvert kjøretid

Hvis det blir noe av disse bruene, vil kjøretiden mellom Ørland og Trondheim bli halvert i forhold til i dag.

– 40 minutter mellom Brekstad og Trondheim er litt nærmere enn en drøm gjennom dette prosjektet. Dette er noe mange ønsker seg i framtiden, og da må vi også ha bru over Stjørnfjorden, slik Fosen regionråd har gått inn for, sier Ørland-ordfører Tom Myrvold til NRK.

Da prosjektet ble lansert for noen år siden, ble prislappen satt til rundt 11 milliarder kroner . Hva brubyggingen vil koste nå, vil den nye utredningen beregne nærmere. Daglig leder Olbert Aasan i Rissa utvikling er optimist.

– Vi tror dette blir lønnsomt. Vårt mål er at fergebilletten skal bli lavere enn i dag i det nye prosjektet, sier Aasan.

Ledende i verden

Også sivilingeniør og konsulent Olav Ellevset er medspiller i bruprosjektet, og han mener Norge er fremst i verden når det gjelder å bygge konstruksjoner på sjøen.

– Ja, vi er ledende på dette, og nå er det et stort fokus på å utnytte offshoreteknologien på land, sier Ellevset og viser til at det nå vil komme mange ingeniører fra olje- og gassindustrien som kan bidra.

– Rent samfunnsøkonomisk er det ikke tvil om at dette vil være lønnsomt. Det er jo mange på Fosen som sokner til denne forbindelsen, og med en offensiv kommunal politikk vil denne veksten bli ganske stor, mener Olav Ellevset.

NRK anbefaler