Gjørv blir ny konsernsjef i SINTEF

Alexandra Bech Gjørv, tidligere personaldirektør i Norsk Hydro og leder av 22. juli-kommisjonen, blir ny konsernsjef i SINTEF.

Gjørv

Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i SINTEF.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Gjørv overtar etter Unni Steinsmo, som i februar i år annonserte at hun går av som konsernsjef når hun fyller 62 år i 2016. Den nye konsernsjefen blir ansatt i september, og tar over for Steinsmo 2. januar 2016.

Fra tidligere har Gjørv 17 års erfaring fra Norsk Hydro og Statoil, blant annet som konserndirektør for HR, HMS og Klima, og direktør for ny energi. Hun er utdannet jurist, og ble i 2010 partner i Advokatfirmaet Hjort, med ekspertise innen bant annet granskinger og krisehåndtering.

– En fantastisk mulighet

– Sintefs kunnskaper og innovasjonsevne er av stor betydning for en god utvikling av norsk næringsliv og offentlig sektor i en krevende tid. Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra, sier Gjørv i en pressemelding.

Dette blir ikke første gangen Gjørv jobber med SINTEF. Hun satt to perioder som styremedlem i perioden 2001-2006, og satt i Sintefs råd fra 2007 til 2010.

Unni Steinsmo

Unni Steinsmo er avtroppende konsernsjef i SINTEF

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Norge er i en omstillingsfase, og SINTEF sitter på veldig mange kompetansefelt som kan være nøklene til å bidra til en god overgang til en ny realitet for Norge. Det vil jeg forsøke å samle krefter rundt sammen med NTNU og våre andre samarbeidspartnere, sier Gjørv til NRK.

– Jeg kjenner Alexandra Bech Gjørv som en svært dyktig og hardtarbeidende leder. Hun har industriell bakgrunn, et sterkt nettverk og kjenner SINTEF godt fra før. Jeg er sikker på at hun vil bli en god leder, og jeg ser fram til å bidra i overgangen, sier avtroppende konsernsjef Unni Steinsmo i SINTEFs pressemelding.

Ledet 22. juli-kommisjonen

I august 2011 ble Gjørv oppnevnt som leder av 22. juli kommisjonen, som hadde som oppgave å gjennomgå 22. juli-angrepene og gi anbefalinger ut ifra hva de fant ut.

Rapporten kommisjonen la frem i august 2012 kom med sterk kritikk av norske myndigheter, og konkluderte blant annet med at «myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet».