Hopp til innhold

Gjerningsperson fortsatt på frifot - politiet ber folk holde seg unna

En mann i 60-årene skal være skutt med rifle i Tydal i Sør-Trøndelag. Den mistenkte er på frifot, og politiet ber folk holde seg unna området.

Mann skutt i Tydal

Mannen som skal ha skutt en mann i 60-årene på ei hytte i Tydal er fortsatt på frifot.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

Siste: Like før klokken 23.30 opplyser politiet at gjerningsmannen fortsatt er på frifot. Politiet sier de vet hvem gjerningsmannen er, og de vil fortsette letingen utover natta.

En mann i 60-årene skal være skutt med rifle i Tydal. Hendelsen skal ha skjedd på ei hytte i et område uten bilvei. Politiet jakter nå på gjerningspersonen.

– Vi har fokus på to ting nå: å få lokalisert og få hjelp til han som er skadd, og få kontroll på personen som har skutt, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, klokken 19.50.

Like etter klokken åtte opplyser politiet på Twitter at personell fra ambulanse har kommet frem til den skadde. Tilstanden til mannen er foreløpig uviss, men han skal ha vært bevisst. Vedkommende vil bli fraktet til sykehus.

Mannen skal ha fått livreddende førstehjelp før helsepersonell kom til stedet. Det er ukjent om de som utførte førstehjelpen var tilstede da skytingen fant sted.

Den mistenkte er på frifot, og politiet ber folk holde seg unna området.

Foto: Anne Gundersen/Nea Radio.

Gjerningsperson på frifot

Operasjonslederen vil ikke gå ut med noen opplysninger om personene involvert, annet enn at det er folk som har hatt tilhold på ei hytte.

Lensmann i Tydal, John Paulsby, opplyser til NRK at de tror de vet hvem gjerningspersonen er og at de tror han befinner seg i området.

Mann skutt i Tydal

Et helikopter landet på Hell i Stjørdal med to politimenn ombord. Politimennene ble plukket opp av en politibil og kjørt mot Tydal.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

På vei til Tydal observerte NRKs team et ambulansehelikopter som landet på Hell i Stjørdal. To politimenn kom ut og ble plukket opp av en politibil, som kjørte videre mot Tydal. Politimennene i både bil og helikopter var bevæpnet.

– Det er et stykke utrykningstid til Tydal generelt sett, og det er dårlig flyvær i området med skodde. Vi er også avhengige av skutere for å komme oss ut i terreng, sier Kimo.

Like før klokken 21 opplyser Kimo at politiet fortsatt leter etter gjerningspersonen.

– Vi har betydelige ressurser til stede. Vi jobber med mannskap i området, vi har folk inne på hytta og jobber videre derfra for å lokalisere gjerningspersonen.

Ber folk holde seg unna

Et område skal være sperret av, og politiet ber folk og presse holde seg unna området hendelsen har skjedd i.

– Vi ønsker ingen andre der, enn det som tilhører nødetatene. Dess færre som er der, jo bedre er det for oss, sier Kimo.

Mann skutt i Tydal

Bevæpnet politi rykket ut til Tydal. Her plukker en politibil opp to politimenn som kom med helikopter og landet på Hell i Stjørdal.

Foto: Jørgen Leangen / NRK