Hopp til innhold

Betania-forsker drapstrua

En av forskerne bak den omstridte rapporten om behandlingstilbudet ved Betania i Malvik, har blitt overfalt og drapstrua den siste måneden.

Betania i Malvik
Foto: NRK

Forskeren ble overfalt av en ukjent mann i forgårs, i følge politiadvokat Aage Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Fornærmede fikk ikke fysiske skader, opplyser politiet. Overfallsmannen er ennå ikke pågrepet.

Drapstruet

Den siste måneden har forskeren også fått flere drapstrusler, etter det NRK Trøndelag kjenner til. I går ble saken anmeldt til politiet.

På arbeidsplassen ved NTNU ønsker de ikke noen oppmerksomhet om saken. Men NRK får opplyst at sikkerheten til forskeren er tatt hånd om.

Skrev rapport om Betania

De to siste åra har vedkommende utelukkende arbeidet med rapporten som Helse Midt Norge bestilte om traumetilbudet ved Betania i Malvik. Rapporten som ble kjent for en måned siden- konkluderte med at tilbudet burde legges ned. Blant annet fordi noen brukere sa de hadde fått det verre etter behandlinga.

Hilde Sæther er en av dem som har blitt behandlet ved Betania og som har engasjert seg i å beholde tilbudet.

- Vi tar avstand fra alt som har med vold og trusler å gjøre, sier hun.

Torsdag behandler styret i Helse Midt-Norge det framtidige traumetilbudet. Administrasjonen i Helse Midt Norge er også kjent med saken, men ønsker ikke å uttale seg.