Forfulgt av brann

For andre gang på under ett år opplevde ansatte ved Kverneland bil å komme tett på en brann. I februar brant arbeidsplassen deres ned, natt til fredag ble de evakuert i Trondheim.

Slik så det ut i bakgården til hotellet etter brannen

Slik så det ut i bakgården på hotellet etter brannen. Den mørke Ford`en til venstre i bildet tilhører Roar Holthe. Flere biler fra Kverneland bil berget fra flammene. Nå er de spent på om bilene har fått skader som ennå ikke er synlige. Men det viktigste er at det gikk bra med oss, sier Holthe.

Foto: Stein Roar Leithe / NRK

–Når du får en slik hendelse litt på avstand så begynner tankene å svirre.

Roar Holthe er salgssjef ved Kverneland Bil i Trondheim. Ledergruppa på fem personer er i Trondheim på samling og hadde tatt kvelden. Holthe våkner av bråk utenfor hotellet.

Roar Holthe er salgssjef ved Kverneland bil

Roar Holthe var på ledersamling på Prinsen hotell i Trondheim da det begynte å brenne. Holthe oppdaget brannen rett før alarmen gikk og evakuerte sammen med resten av hotellgjestene.

Foto: Stein Roger Næss

– Jeg våknet av at det hørtes ut som noen jobbet utenfor. Da det kom lys sto jeg opp og så at det brant. Da gikk alarmen.

Noen timer senere siger tankene inn over Holthe. Han er tilbake på jobb, men dagen blir annerledes.

– Jeg er veldig imponert over redningsetaten i Trondheim og hvor proffe de var. Nå tenker vi på hvor heldige vi har vært.

Kom dere ut

Etter at de ble evakuert fant de ut at det var små sjanser for å få sove etter en slik opplevelse. Derfor var de tilbake på jobb kl. 6. Her gikk de gjennom det de hadde opplevd og fikk prata sammen.

Brann Steinkjer

I starten av februar i år brant industribygget hvor Kverneland bil holdt til på Steinkjer. Igjen opplever bedriften brann når lederne ved bedriften var på samling på Prinsen hotell da det brøt ut brann natt til fredag.

Foto: Kjartan Trana / NRK

–Vi har jo nettopp vært gjennom en brann på anlegget vårt i Steinkjer, og en av oss var også nær den brannen. Det var han som ringte oss og varslet at vi måtte komme oss ut med beskjed om at hotellet brant.

Holthe ble ikke skremt der og da mens det sto på, men i ettertid går tankene tilbake og alvoret siger inn. Han og kollegene håper å få ut eiendelene som ble liggende igjen i løpet av dagen.

–Vi spøker litt i dag og er ved godt mot, forteller Roar Holthe.