– Kjærlighet ved første skøyteskjær

Ingvild Farstad og Jonas Holøs er tildelt Gullpucken. En pris som henger høyt.

Ingvild Farstad

Ingvild Farstad er overveldet og stolt over tildelinga.

Foto: Ingvild Farstad

Ingvild Farstad har knapt rukket å summe seg når vi snakker med henne.

– Jeg kom fra jobb og oppdaget at mobilen var full av gratulasjoner i alle former på sms, facebook, twitter og annet. Det å få denne prisen er overveldende, sier hun.

Prestisjepris

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en spiller i norsk ishockey, skriver ishockeyforbundet.

I statuttene heter det at "Prisen tildeles den norske spiller senior menn og kvinner som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen".

Gullpucken er den mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en spiller i norsk ishockey

Lagspill og mestringsfølelse

Ingvild Farstad startet med ishockey som 11-åring og har ikke angret et sekund.

– Det var kjærlighet fra første skøyteskjær, sier hun.

Nå er hun 27 og kjærligheten til spillet lever.

– Det er lagspillet, det er miljøet, vennene, opplevelsene, treninga, mestringsfølelsen, det å få være med å bidra, sier hun.

Jevn framgang

Ingvild Farstad startet med fotball på Trygg/Lade i Trondheim og målet var Newcastle, men så var det en av lagkameratene som spilte ishockey. Hun ble med for å se og prøve litt, og der startet altså det hele.

Siden har det gått jamt framover. Nå har hun i den siste tida gjort seg såpass bemerket at flere klubber har vist sin interesse.

– Det er en luksussituasjon, sier hun.

Med i valget er nok økonomistudiene i Trondheim. Hun er langt på veg der også.

Gjort inntrykk

I begrunnelsen for tildelinga fra ishockeyforbundet heter det:

"Ingvild Farstad har denne sesongen vært en av de mest sentrale spillerne på sitt svenske klubblag Linköping, som kronet en sterk sesong med å vinne det svenske mesterskapet.

Farstad var en nøkkelspiller hos de svenske mestrene. På landslaget har hun framstått som et forbilde gjennom sin innsats, arbeidsmoral og positive innstilling både på og utenfor isen.

Under VM ble hun i tillegg Norges fremste poenggjører på et ungt norsk lag."

Jonas Holøs

Jonas Holøs får en glitrende omtale i ishockeyforbundets begrunnelse for prisutdelinga.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ingen liten kar

Og for den andre prisvinneren er det heller ingen smålig omtale fra forbudet.

"Jonas Holøs har denne sesongen vært en av de mest sentrale spillerne på KHL-laget Torpedo Yaroslavl som overraskende tok seg til semifinalen i KHL-sluttspillet.

Holøs sitt spill var en avgjørende faktor til klubbens suksess.

På det norske landslaget har Holøs vært en av de viktigste spillerne gjennom flere år. Han er en bauta forsvarsmessig, med desidert mest istid av samtlige spillere i alle turneringer.

Gjennom sin enorme fysikk og treningsgrunnlag er han et forbilde for den norske treningsmodellen. Offensivt bidrar han med teknikk, skudd og mål. En moderne og komplett back av stort internasjonal format som gjorde seg internasjonalt bemerket både under OL og VM 2014."