Hopp til innhold

Fanget rekordstor kveite i fjorden

Bjørn Florø-Larsen fanget en 161,6 kilo tung kveite i Trondheimsfjorden. – Det er en havfiskers store drøm, sier fiskeren.

Fanget rekordstor kveite i Trondheimsfjorden

FORNØYD: Bjørn Florø-Larsen fanget ei kveite på 161,6 kilo i Trondheimsfjorden.

Foto: Sverre Magnus Selbach

– Det å få ei kveite på over 160 kilo på hjemmebane er bare helt fantastisk. Den nest største, som er tatt i Trondheim, er 50 kilo mindre enn denne, sier Bjørn Florø-Larsen som fikk den store kveita på kroken i Trondheimsfjorden søndag kveld.

Florø-Larsen, som også jobber som fiskeforsker i Trondheim mener dette er det største som har skjedd hittil i hans fiskekarriere, men det er ikke vekta på fisken som er viktigst.

– Det er sjokket, adrenalinkicket, utmattelsen og hele opplevelsen som er det viktigste for meg.

SLITEN: Bjørn Florø-Larsen brukte to timer på å få opp kveita i båten.

SLITEN: Bjørn Florø-Larsen brukte to timer på å få opp kveita i båten.

Foto: Sverre Magnus Selbach

Trosset fiskestangadvarsler

Etter at kveita hadde bitt på kroken skiftet været, og det ble dramatisk på båten.

– Vi dro ut med båten i fint vær, men været i Trøndelag skifter raskt, og det begynte å blåse kraftig, samtidig som det tordnet og lynet. Jeg fisker med karbonstang, og det er advart mot å fiske med disse når det lyner, sier Florø-Larsen.

Selv om båten var blant de høyeste punktene på havet, var det aldri en mulighet å legge fra seg fiskestanga.

– Man kan ikke slippe drømmen når man har fått den på kroken. Lynet holdt seg heldigvis på avstand, fortsetter han.

Lever fortsatt i kveiterusen

Dagen etter den store fangsten har gått til å filetere, vakuumpakke og å prøve å komme over sjokket. Florø-Larsens siste døgn har vært helt uvirkelig, ifølge han selv.

– Jeg dro ut å fiska med en kompis klokka 19 i går, og et døgn etterpå står jeg fortsatt og snakker om det som har skjedd og arbeider med kveita. Jeg skal nyte hvert ett sekund av dette.

Selv om han nå begynner å forstå hva som har skjedd, sitter han igjen med en god følelse i kroppen.

– Nå har jeg ikke vondt lengre, men heller en god følelse i kroppen. Jeg er klink edru, men føler meg brisen på kveiterus, som er helt fantastisk, sier han.

Bjørn Florø-Larsen med kveita

TUNGT: Florø-Larsen var stiv i hele kroppen etter kampen mot kveita.

Foto: Sverre Magnus Selbach

– Betydelig størrelse på fisken

Seksjonsleder for naturhistorie ved NTNU i Trondheim, Torkild Bakken, mener størrelsen på fisken er god sammenlignet med fangst tatt ellers i landet.

– Man kan helt klart sammenligne denne størrelsen med de man har funnet i Norge tidligere. Det er en betydelig størrelse på kveita som Florø-Larsen har fått. I Nord-Norge fanges det som regel kveiter som er enda større enn dette, men dette er veldig bra for å være i Trondheimsfjorden, sier Bakken.

– Det er spennende at det blir tatt sånne funn i Trondheim. Vi vet det finnes mye kveite her, men det er vanligere å se slik størrelse oppover kysten, avslutter Bakken.