Hopp til innhold

Ektepar fra Trondheim vant mot staten etter mange års kamp

Ekteparet Helene og Jan Schjølberg vant fram mot staten i saken om omregulering av en eiendom på Lian. – Prosessen har vært kjempetøff. Det har gått på helsa løs.

ektepar

Ekteparet Helene og Jan Schjølberg vant fram mot staten.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Trondheim kommunen omregulerte eiendommen til ekteparet til friluftsområde i 2009. Paret klaget, men også Fylkesmannen gikk inn for omregulering.

Sør-Trøndelag tingrett fastslår nå at omreguleringen var ugyldig og at staten, ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet, må betale drøyt 660000 kroner i saksomkostninger til ekteparet.

Saken fortsetter under bildet

huset

Trondheim kommunen omregulerte eiendommen til ekteparet til friluftsområde i 2009. Nå har tingretten fastslått at at omreguleringen var ugyldig.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– På helsa løs

– Nå er vi kjempeglade. Vi er veldig fornøyde med at det gikk så bra, sier en lettet og sliten Helene Schjølberg til NRK.

– Prosessen har vært kjempetøff. Vi har holdt på i mange år, og det har gått på helsa løs. Men nå ser vi enden på det, sier hun.

advokat

Fornøyd: Advokat Guri Vagnildhaug.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Ekteparets prosessfullmektig, advokat Guri Vagnildhaug fra Bjerkan Stav advokatfirma, er naturligvis også strålende fornøyd med dommen.

– Vi har vunnet fram på samtlige punkter, både at omreguleringen av eiendommen bygger på feil faktum, og at grunneieren er utsatt for usaklig forskjellsbehandling. Nå håper vi at resultatet blir stående (at staten ikke anker journ.anm.), sier hun.