NRK Meny
Normal

Dømt for 24. gang på 23 år

En mann i 40-årene fra Innherred er straffedømt for 24. gang på 23 år. Nå vil han endre livet sitt, og slipper å sitte i fengsel denne gangen.

Inntrøndelag tingrett

Mannen ble dømt til sju måneders fengsel i Inntrøndelag tingrett tidligere i mai. Det var hans 24. dom siden 1991.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Snorre Haugdahl

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl er glad for at mannen slipper å sitte i fengsel igjen.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Den siste dommen ble avsagt av Inntrøndelag tingrett tidligere i mai. Da ble han dømt til sju måneders fengsel for å stå bak en rekke innbrudd i Steinkjer, Levanger, Verdal og Stjørdal i løpet av 2013.

Slipper å sone

Nordtrønderen slipper å sitte fengsel fordi det meste av dommen ble gjort betinget, og resten av straffen sonet han i varetekt før rettssaken kom opp.

– Dersom tiltalte, som ble løslatt den 28. april, nå idømmes en lengre ubetinget
fengselsstraff, vil han måtte inn til soning igjen etter kort tids løslatelse. Med den negative virkning det må forventes å kunne ha for hans forsøk på å reetablere en mere stabil livssituasjon, skriver tingretten i dommen mot mannen.

Siden mannen fikk sin første dom for 23 år siden, er han for det meste dømt for vinningskriminalitet. Mannen har også slitt med rusproblemer i hele sitt voksne liv. Nesten hvert eneste år har han vært inne til soning, og senest i fjor.

– Støtteapparat

– Nå har vi fått på plass et støtteapparat rundt mannen, og han har vært inne til rehabilitering. Han vet han har noen rundt seg som kan hjelpe hvis det er behov for det, sier stasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon til Trønder-Avisa.

Mannen er nå med i politiets gjengangerprosjekt. Der blir vanekriminelle pådømt så raskt som mulig, og de får tett oppfølging under og etter soning.

– Mannen har vist vilje til å endre livet sitt, og har takket ja til tilbud om hjelp, sier Haugdahl til avisa. Han er derfor glad for at innherredsmannen nå slipper å sitte i fengsel igjen.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal