Da foreldrene var bortreist, havnet trampolinen inne i huset

For å hindre overdreven data- og mobilbruk slår tre brødre trippelaksel og doble kollbøtter der sofaen engang sto.

Trampoline i stua

Hjemme hos familien i Orkdal nyter noen et måltid mat, mens andre hopper trampoline i stua.

Foto: Stein Lorentzen/NRK

Mor og far var bortreist i noen dager da eldstebror i familien bestemte seg for å dra den gigantiske trampolinen inn i huset.

Familien på fem fra Orkdal i Trøndelag bor i et trønderlån, og den store trampolinen passet perfekt på stuegulvet, mente de tre brødrene i huset.

Mamma, Linda Elstad Andersen, sier de mottok ei melding med bilde av påfunnet da de var bortreist. I meldinga stod det: «Går dette bra?»

– Det var veldig populært for de to yngstebrødrene, men mamma og pappa var kanskje ikke så veldig imponert, sier eldstemann Oliver Elstad Andersen til NRK.

Da foreldrene var borte hentet guttene trampolinen inn i stua

Da foreldrene var borte hentet guttene trampolinen inn i stua.

Tar sats fra andre etasje

Men verken mor eller far i huset hadde store problemer med påfunnet.

Avtalen er at trampolinen kan stå inne i stua så lenge guttene støvsuger gulvet og ikke er på internett mer enn en time om ettermiddagen.

– Man har jo barna hjemme i så kort tid likevel, så da er det bare å kjøre på. Plutselig sitter vi alene i sofaen og hører klokka tikke, sier Linda Elstad Andersen.

Nå er det lite tikking å høre fra klokka, for et par meter unna spisebordet hører man kun trampolinen som gynger i ett sett. Guttene tar nemlig sats fra andre etasje.

– Vi skvatt veldig de første gangene de kom deisende ned, så nå er avtalen at de sier ifra før de hopper, sier mamma Linda.

Trampoline inne i stua

Mamma Linda (i rosa) sier de skvatt til de første gangene guttene kom hoppende ned fra andre etasje.

Foto: Stein Lorentzen/NRK

Opprinnelig et veddemål

Ideen om å ta trampolinen inn i huset ble til ved et veddemål. Dersom guttene klarte å være uten mobil i en måned, så skulle de få lov. Dette klarte de ikke, og henta derfor inn trampolinen da foreldrene var borte.

– Det var jo ikke helt greit da vi først fikk meldinga, men det ble ok etter hvert, sier Linda Elstad Andersen.

De tre guttene er alle aktive turnere, og førstkommende helg skal de alle sammen delta i NM i Drammen.

– Gjør dere stort sett som dere vil her hjemme?

– Nei, egentlig ikke, sier minstemann Johannes.

Moroa varer til mai

Enn så lenge får trampolinen stå inne, men 11. mai er det slutt. Da skal nemlig den midterste i flokken feire konfirmasjonen hjemme på gården.

Eldstebror Oliver, som dro trampolinen inn i huset, sier han er fornøyd med valget, men at han av og til kunne ønske seg en liten hoppepause.