NRK Meny
Normal

Ble funnet død i veikanten

Folk som bor ved ulykkesstedet hørte en dump lyd da en 68 år gammel mann ble påkjørt og drept ved Nypvang skole på Leinstrand torsdag kveld.

En mann funnet død på Klett.

Mann påkjørt og drept på Leinstrand.

Bomstasjon

Politiet sjekker nå bilder fra bomstasjoner i området.

Foto: Joar Elgåen/NRK

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 707 ved Nypvang skole på Leinstrand en gang mellom klokka 19.00 og 20.00 torsdag. Politiet i Sør-Trøndelag vet ennå ikke hvem som kjørte på og drepte mannen, men jakten på denne personen er i full gang.

– Skader i fronten

– Vi leter etter en Toyota RAV4 med skader i fronten. Vi fant knust glass og lakkrester på veien, så det skal være mulig å se skadene på bilen. Dette skal være en litt eldre bilmodell, trolig fra mellom 2001 og 2005, forteller operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Politiet er svært interessert i tips fra publikum i denne saken, og de ønsker å få kontakt med eieren eller sjåføren av den aktuelle bilen.

– Vi har ingen vitner til selve påkjørselen. Men vi gjennomgår nå alle bompasseringene i området. Vi er usikre på bilens farge, men tror den er lys, grønn eller grå. Dette vil vi finne ut mer av i dag når vi får analysert lakkrestene vi fant i går kveld, sier Brandmo.

68-åringen bodde i området

Den drepte 68-åringen bodde i området der han ble påkjørt, og politiet er også interessert i tips om hans bevegelser i går kveld.

– Alle observasjoner fra dette området i det aktuelle tidsrommet er viktige for oss. På denne måten kan vi skaffe oss en bedre oversikt over hva som har skjedd, forteller Rune Brandmo.

NRK var i dag tidlig i kontakt med en nabo ved ulykkesstedet.

– Hørte en dump lyd

– Han fortalte at 68-åringen hadde vært på et kaffebesøk i området da han ble påkjørt. De hørte en dump lyd, og startet å lete etter 68-åringen i mørket. De fant han liggende like ved veibanen klokka 21.45, forteller NRK-reporter Jøte Toftaker.

Politiets etterforskere er stort sett ferdige med sine undersøkelser på åstedet nå. Dermed starter arbeidet med å analysere det de har funnet.

Blant annet skal videofiler og bilder fra både en bensinstasjon og bomstasjon undersøkes for å se om de kan finne den aktuelle bilen.

Klett

Ulykken skal ha skjedd en gang mellom klokka 19.00 og 20.00 torsdag kveld.

Foto: Henrik Sundgård