NRK Meny
Normal

Berliner-parodi

Anne B. Ragdes Berlinerpoplene blir parodiert i ny bok.

Berlinerpoplene

Familien på Neshovd har vært en stor internasjonal suksess for forfatter Anne B. Ragde. Nå blir historien parodiert.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Berlinerparodiene legges ut for salg neste uke.

De noe ukjente forfatterne, Elisabeth Botterli, Askild Hagen og Peder Udnæs, tror at dette er en bok mange har ventet på.

Berlinerparodi
Foto: Cappelen

- Anne B. Ragde har solgt over en million bøker. Enten er det ekstremt mange som liker bøkene, eller så er det noen få som har kjøpt veldig, veldig mange eksemplarer, sier Elisabeth Botterli i en pressemelding.

Forfatter Anne B. Ragde

Anne B. Ragde har hatt stor suksess med familien fra Byneset.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Fortsetter der Ragde glapp

Berlinerpoplene er en parodi på Ragdes trilogi om familien på Neshovd. Belinerparodien starter der Ragde slapp.

Jorunn reiser tilbake til Neshovd, får med seg "farfaren" sin, Bror, og går på nytt inn i depresjonen et helt folk har lært seg å elske. Tvileren Margarino tar badstu og gøyale Ælend drikker alkohol.

Første kapittel av Berlinerparodiene er lagt ut på Facebook. Sitat fra boka:

" Der kom han! Alene, takk Gud i himmelen. Endelig skulle få ligge med svigerfaren sin igjen. Det var for disse stjålne øyeblikkene på utedoen at hun hadde giftet seg med den homofile sønnen i huset."

Den sylskape satiren har alle ingrediensene fra de folkekjære Ragde-bøkene, men med enda mer alkohol, enda flere kroppsvæsker og litt mindre unødvendige fakta, heter det i pressemeldingen.

Nytt på nytt-forfattere

De tre noe ukjente forfatterne, sto også bak Madonna-gåten, ei bok de utga sammen med noe mer kjente Knut Nærum. Madonna-gåten var en parodi på populære daVinchi-gåten.

De tre forfatterne er ukentlige bidragsytere til NRK-suksessen Nytt på nytt. Boka kommer ut neste uke på Cappelen forlag.