NRK Meny
Normal

Ansatte vurderer å slutte etter NTNU-fusjonen

Usikkerheten er stor blant ansatte ved NTNU etter sammenslåingen. Nå vurderer flere å slutte i jobben sin.

Gløshaugen

Fusjonen med NTNU skaper hodebry for flere av de tidligere ansatte ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Nå vurderer flere av de ansatte å forlate jobbene sine.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Seniorkonsulent Oddrun Husby, tidligere ansatt ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, er en av dem som begynner å få nok.

Til Universitetsavisa forteller hun at det er alt for mye usikkerhet knytta til blant annet framtidige arbeidsoppgaver.

– Utfordrende

– Folk er slitne. Vi har allerede innført nye systemer, nye rutiner og nytt regelverk. Vi har allerede kjent trykket. I tillegg skal vi jobbe enda mer med fusjon og effektivisering. Det sier seg selv at det blir utfordrende, sier hun til avisa.

Husby har selv tatt opp problemstillingen med NTNU-rektor Gunnar Bovim. Det var på et møte i forrige uke at hun tok ordet.

– Akkurat nå føler folk at det går litt for fort. Og jeg lurer av og til på om man har den rette virkelighetsforståelsen. Kjenner man godt nok til hvordan vi jobber? Hvordan vi er organisert?

– Ulempe med uvisshet

På møtet fortalte Husby at hun er i kontakt med folk som lurer på om de skal gå av med pensjon, eller finne seg en jobb utenfor NTNU fordi arbeidsbelastninga allerede er så stor.

På det samme møtet forteller prosjektleder Trond Singsaas at 2016 blir et tøft år.

Han viste til at mange har ønsket å vente et år med videre omorganisering, men at ledelsen har valgt å kjøre på. Årsaken er at det også vil være en ulempe for de ansatte å leve i uvisshet og ikke få avklart arbeidssituasjonen sin.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25