NRK Meny
Normal

Spente studenter klare for NTNU

7000 ferske studenter ble immatrikulert ved NTNU i dag.

Immatrikulering ved NTNU 2009
Foto: NRK

- Jeg er veldig spent. Jeg hadde litt problemer med å sove i natt og har masse sommerfugler i magen!

Annie Vera Hunnestad

Annie Vera Hunnestad

Foto: NRK

Fersk NTNU-student Annie Vera Hunnestad står på plenen bak Hovedbygget på Gløshaugen sammen 2000 andre nykommere og lar seg begeistre av Pirum, Ola Kvernbergs trio og NTNUs rektor Torbjørn Digernes. Hun gleder seg til en studenttilværelse i Trondheim. I alt 7000 studenter immatrikuleres i dag.

Godt rykte

– Jeg har store forventninger. Nå skal jeg bare finne ut hva jeg skal og hvor jeg skal og sånt, sier Annie Vera, som valgte NTNU på grunn av universitetets gode rykte. Østlendingen har mye familie på Stjørdalen og er blant de heldige som har bosted i boks, takket være kjentfolk.

På scenen leser forskningsminister Tora Aasland ”Din veg” av Olav H. Hauge.

Erik Solberg

Erik Solberg

Foto: NRK

I studentflokken står også Erik Solberg, som skal begynne på maskinlinja.

– Det blir spennende, utfordrende og sikkert mye moro med studentlivet, mener han. – NTNU er veldig bra, og så er Trondheim en fin by!

Mange studentgrupper presenterer sine aktiviteter på plassen, og Erik har han tenkt å gi seilergruppa en sjanse i første omgang.

- Tenker på boligsituasjonen

Forskningsministeren er begeistret etter møtet med studentene.

– Det var helt fantastisk. Det var jo et hav av studenter her, og det var imponerende hvor mange som hadde møtt fram, sier Tora Aasland. Hun er, i likhet med studentene, opptatt av boligsituasjonen. – Jeg tenker på det hele tiden, og nå vi gjør noe med det. Jeg er klar over at det er utfordrende i år når de gamle studentboligene er i ferd med å skiftes ut, men Trondheim har virkelig fått en stor del nybygginga de siste årene, sier ministeren.

Gleder seg

Studenter på immatrikulering NTNU 2009
Foto: NRK

Nå venter fadderuka for ferskingene. – Det blir veldig kjekt, sier Elisabeth Topland og June Trondsen fra Stavanger, som gleder seg til konserter og å bli kjent med folk fra hele Norge. – NTNU er jo kjent for den gode fadderordninga, og vi har store forventninger både til den og studentlivet, sier de to stavangerjentene.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.