NRK Meny
Normal

4-åring påkjørt av bil

Den 4 år gamle gutten slapp fra det med skrekken og noen skrubbsår, etter å ha blitt påkjørt av en bil på Byåsen i Trondheim.

4-åringen hadde gått av sykkelen, og leide den over gata, da en 84-årig kvinnelig sjåfør kom kjørende inn i veien, og ikke klarte å stoppe i tide.

Sykkel etter påkjørsel

Politiet måtte ha hjelp av Falken for å få sykkelen løs fra bilen.

Foto: Henrik Sundgård
innsatsleder Anlaug Oseid

Politiet har foreløpig ikke fått snakket med den 84-år gamle sjåføren, opplyser innsatsleder Anlaug Oseid.

Foto: Henrik Sundgård

Gutten var ute på sykkeltur sammen med tre andre familiemedlemmer, og de skulle krysse et fotgjengerfelt da det skjedde.

Leide sykkel over fotgjengerfelt

4-åringen hadde gått av sykkelen, og leide den over gata, da en 84-årig kvinnelig sjåfør kom kjørende inn i veien, og ikke klarte å stoppe i tide.

– Vi tror skadene er moderate, han gikk selv tilbake til familien, etter at sykkelen ble tatt med av bilen, forteller innsatsleder Anlaug Oseid.

Sjåfør i sjokk

Den eldre sjåføren gikk i sjokk og besvimte etter ulykken, og både gutten og sjåføren ble sendt til St.Olavs hospital for en sjekk.

– Vi har ikke fått snakket med sjåføren, hun har foreløpig ikke vært i stand til det. Vi kjenner derfor ikke til årsaken til at hun ikke klarte å stoppe før fotgjengerfeltet, sier Oseid.

Sykkelen fastklemt under bilen

Sykkelen satt bom fast mellom grillen og radiatoren på bilen, og politiet måtte tilkalle Falken for å få hjelp til å få den løs, forteller innsatslederen.

– Vi har tatt bilder og tatt vitneforklaringer, og kommer til å foreta undersøkelser av hva som skjedde.

Det er ikke mistanke om rus, opplyser Oseid.

Politiet opplyser at det vil bli vurdert beslag av førerkort.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.