NRK Meny
Normal

15 mister jobben etter konkurs

Kake- og brødprodusent på Sutterøy, Astrosa AS, er konkurs.

Astrosa AS

KONKURS: Brød- og kakeprodusent Astrosa AS på Sutterøy er konkurs. Eierne Trond og Asbjørn Sæther (foran) meldte selv oppbud.

Foto: Bjørn Fuldseth

Det var eierne, Trond og Asbjørn Sæther, som selv meldte oppbud. Trond Sæther forteller til Stjørdalens Blad at den første knekken kom i fjor, da en kunde ba dem om å produsere mye, for så å stanse produksjonen etter et par måneder.

– Akkurat den svei. Varelagret var fullt og vi hadde tatt inn flere nye ansatte for å klare produksjonen. Første halvår i fjor hadde vi et underskudd på tre millioner, sier Sæther.

Etter første halvår i år har virksomheten et underskudd på en halv million, og Sæther tror de kunne kommet på pluss-siden etter et halvår til. Allikevel valgte de å avslutte virksomheten.

– Vi kjenner på at nok er nok, og derfor meldte vi selv oppbud, sier han.

15 ansatte rammes

Eiendommen, bakeriet på Sutterøy, rammes ikke av konkursen. Det er produksjonsselskapet, produksjonsutstyret og 15 ansatte som blir direkte berørt.

Sæther presiserer at det fortsatt er interesserte som viser vilje til å fortsette bakerivirksomhet på Sutterøy, og at forhandlinger pågår.

– Vi har vært, og er fortsatt, i dialog med interesserte, som ønsker å fortsette produksjonen i lokalene, sier Sæther.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.