NRK Meny
Normal

145 millioner til mobildekning

Trøndelagsfylkene får til sammen 145 millioner kroner til full mobildekning. Det skal få ungdommene tilbake til småkommunene.

Mobiltelefon
Foto: Scanpix / SCANPIX

Trøndelagsfylkene får til sammen 145 millioner kroner av stateni løpet av de neste sju årene. Det skal gi full mobildekning innen 2013.

- Mobil og bredbånd må i dag betraktes som en del av den grunnleggende infrastukturen, like viktig som strøm, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. Hun mener tilgang til dette må til for at folk skal kunne leve og bo omkring i landet.

Dårlig dekning i Røyrvik

Sommer i Røyrvik

Sommer i Røyrvik

Foto: Sigbjørn J. Martinsen

 

Røyrvik kommune i Nord-Trøndelag er i dag en av kommunene i landet med dårligst sammenhengende mobildekning. Ordfører Marianne Ornæs har lenge jobbet for at kommunen skal få bedre mobildekning. Hun synes løftene om at Røyrvik innen sju år skal ha full mobildekning er svært gledelig. Hun mener det særlig er viktig for at Røyrvik i framtiden skal klare å holde på ungdommene som har vokst opp i kommunen.

- Ungdommen er klar i sin tale. Det viktigste de ser for seg når de vurderer å flytte tilbake til kommunen er god mobildekning, sier Ornæs.