Normal

Gaula gikk over sine bredder

Det var dramatisk da Gaula gikk over sine bredder i natt. De som bor ved elva sier de aldri har sett den større. På Hovin i Melhus kommune måtte 7 personer evakueres.

Gaula gikk over sine bredder

Det ble vått flere steder ved Gaula i Sør-Trøndelag, da elva gikk over sine bredder natt til lørdag.

Foto: Stian Arnesen / NRK

Sju laksefiskere, som holdt til på Hovin i Gauldalen, ble evakuert fra ei halvøy i elva Gaula natt til lørdag. Halvøya hadde blitt ei øy fordi det har regna så mye de siste dagene.
Politi, brannvesen og Hovedredningssentralen satte igang en redningsaksjon, og fikk henta de sju fiskerne med båt.

- Har aldri sett elva større

Gunnhild Kjelstad, som eier Vårvolden camping på Støren, sier hun aldri før har opplevd Gaula så enorm.

- Faren min er 70 år, og han kan heller ikke huske å ha sett den så stor før. Så elva har trolig ikke vært større siden flommen i 1940, mener Kjelstad.

Kjelstad sier situasjonen i natt var dramatisk, og forteller at hun ble vekket av campinggjester i fire-tida og da måtte de starte arbeidet med å berge unna utstyr og vogner.

- Elva fløt over campingplassen, og det så ille ut, sier hun.

Tog spora av

Mye nedbør skaper også problemer på Dovrebanen. Den er nå stengt mellom Berkåk og Støren etter at et godstog spora av i natt. Godstoget kjørte inn i et lite jordras, men det gikk bra med alle ombord.

Erik Holmqvist, ved flomvarslingstjenesten til Norges vassdrags -og energidirektorat, sier Gaula ser ut til å være på vei ned igjen nå. Men vannmengden kan øke igjen hvis regnet fortsetter.