Hopp til innhold

TIL vil leie tilbake sine egne supertalent

TIL venter svar fra Manchester United denne uka, men sliter med å få respons fra Chelsea.

Isak Hansen-Aarøen mot Sandnes/Ulf på Alfheim mandag.

Isak Hansen-Aarøen mot Sandnes/Ulf på Alfheim mandag. TIL ønsker å leie den snart 16 år gamle midtbanespilleren ut sesongen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Tromsø IL har fått en drømmestart på sesongen – med åtte strake 3-poengere i 1. divisjon. Mandag ble Sandnes/Ulf utklasset 5-0 på Alfheim. Og blant dem som fikk målpoeng var 15 år gamle Isak Hansen-Aarøen, som slo innlegget til Lars Sætras 4-0-scoring.

Hansen-Aarøen fyller 16 år 22. august. Da har planen vært at han skulle flytte til Manchester – og slutte seg til akademiet til Manchester United.

Men på grunn av usikkerheten rundt korona, prøver TIL å få til en avtale med United – om å leie unggutten ut 2020-sesongen.

– Vi har en dialog med agenten hans, Jim Solbakken. Og venter på svar. Alt er opp til United og gutten selv, sier TILs daglige leder Kristian Høydal til NRK.

Fiabema-forespørsel

Han bekrefter også at TIL har forsøkt å få til en lignende avtale med Chelsea om Bryan Fiabema.17-åringen ble solgt fra TIL til Chelsea i vinter – for 6 millioner kroner, men har siden mars trent mye på egen hånd i Tromsø. Nå er han i London.

Bryan Fiabema i Fløyahallen i desember - før han ble kjøpt av Chelsea for 6 millioner kroner.

Bryan Fiabema i Fløyahallen i desember - før han ble kjøpt av Chelsea for 6 millioner kroner.

Foto: Gunnar Grindstein / Gunnar Grindstein/NRK

– Vi har forsøkt forskjellige innganger her – både direkte mot klubben og via agent. Men har så langt ikke fått svar om det er mulig eller ikke. Vår tanke her er jo at det kanskje er en god løsning for alle om Bryan trener og får spilletid med A-laget i TIL, slik situasjonen er nå, sier TILs assistenttrener Lars Petter Andressen til NRK.

– Uansett kan han ikke spille for oss før overgangsvinduet åpner 9. september.

Vil følge opp

Den første henvendelsen til Chelsea gikk for en tid tilbake.

– Vi får se hvor realistisk det er. Vi vet ikke helt hvordan situasjonen er i England. Men vi kommer til å følge dette opp. Bryan har, i likhet med Isak, kvaliteter som vi kunne hatt bruk for utover høsten. Sesongen er lang, sier Andressen.

Isak Hansen-Aarøen selv gledet seg over sitt første målpoeng på TILs A-lag i kampen mot Sandnes/Ulf mandag.

– Det betyr mye for meg.

– Drar du til England når du fyller 16 om noen dager?

– Det vil jeg ikke si noe om nå, svarte Hansen-Aarøen etter kampen mandag kveld.

Bryan Fiabema ønsker ikke å uttale seg om saken – og viser til sin agent Imad El Hammichi.

Agenten skriver i en sms til NRK at Chelsea må svare på om det er aktuelt å leie ut Fiabema.

«Han har det fint, de trener som normalt. Han utvikler seg godt der borte. Planen er at U23-laget skal komme i gang med normalt seriespill etter hvert», skriver Imad El Hammichi til NRK.