Vil ha fugl fremfor heks

Turistbedrifter i Varanger syns ikke heksemonument er verdt pengene.

Monument
Foto: Nasjonal Turistveg

I forrige uke kunne leder for natsjonal turistveg Varanger, Hjalmar Steinnes, fortelle at det planlagte monumentet vil bli dobbelt så dyrt som planlagt, og derfor utsatt til neste år.

LES OGSÅ: Heksemonument sprekker med 14 mill.

Daglig leder i Ekkerøy feriehus, Ingjerd Tjelle vil helle satse pengene på fugleturisme.

Ingjerd Tjelle

Ingjerd Tjelle mener fugleturismen er mer verd enn heksebrenning.

Foto: Frode Myhra Skog / NRK

– Kanskje noen av pengene kunne gått til enkle små tiltak rundt forbi, som vi kunne også sett god nytte av her i Varanger. Det kunne vært alt fra skilting tiltilrettelegging for fugleturisme som jeg mener burde vært vår unike satsing langs Varangerveien.

Vil gjøre fuglekikking mer attraktivt

Videre foreslår hun fotoskjul, utkikkspunkt, fuglekikkerter.

– Denne typen tiltak ville gjort at det ble litt enklere og kanskje litt mer attraktivt å komme hit som ornitolog eller fuglekikker, mener hun.

Atle Larsen driver firmaet Varrjat ferie og fritid i Nesseby, også han synes at turist satsinga til vegvesenet og nasjonal turistveg burde fokusert på andre ting enn heksebrenning. Også han mener hovedfokuset bør være naturen, og ikke heksebrenninga i Vardø.

– For få attraksjoner

Direktør Anita Nilsen på Rica hotell i Vadsø er derimot enig i heksesatsinga. Men også hun ser for seg alternative satsingsområder for turismen.

– Her i Nord-Varanger har vi svært lite attraksjoner å tilby turistene våre. Det vi har lyst til å få til, er en veisnutt mellom Hamningberg og Syltefjord. Men jeg tror også heksemonumentet kan gagne regionen, mener hun.