Hopp til innhold

Vil ha fotball-laget hjem – forlot årsmøtet i protest

Aldri før har et ekstraordinært årsmøte i Finnsnes IL Fotball hatt flere deltakere. Hovedgrunnen var en intern uenighet om hvordan klubbens toppsatsing skal være.

Stort oppmøte

FOLKSOMT: Det var så mange som ville delta på det ekstraordinære årsmøtet i Finnsnes IL Fotball, at folk ble stående på gangen.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Ivar Holand

BEKYMRET: Ivar Holand, daglig leder i Finnsnes IL, er bekymret for hvilke konsekvenser uroen i FIL Fotball kan få.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Striden den siste tiden har skadet klubben og varemerket Finnsnes IL. Vi vet per i dag ikke hvilket produkt vi skal selge inn for sponsorene våre, og andre, sa daglig leder i fotballgruppa i FIL, Ivar Holand, da han åpnet det ekstraordinære årsmøtet i klubben mandag kveld.

Det hele startet i begynnelsen av oktober, da sportssjefen i klubben, Jan Tore Bakli, uttalte at Finnsnes IL bygde et luftslott, da han la frem et forslag til ny sportsplan for klubben med et herrelag i andredivisjon.

– Når alt kommer til alt er vi et bydelslag i Tromsø som har 13 opptredener, pluss eventuelle cupkamper, på Finnsnes, sa Bakli til Folkebladet.

Per i dag trener FILs A-lag i Tromsø. Spillerne bord der, det samme gjør trener Bjørn Johansen. Jan Tore Bakli mente klubben måtte satse på å få A-laget hjem til Finnsnes.

Rimelig kaotisk

Det viste seg at det var flere innad i klubben som delte Baklis meninger. Blant annet trakk tolv personer seg fra sine verv i klubben, og var det fraksjoner i FIL Fotball som snakket om å bryte helt ut, for starte en ny klubb.

Under åpningen av det ekstraordinære årsmøtet reiste Tommy Hagen seg opp. Han representerte den delen av medlemsmassen som er uenig i måten klubben drives på i dag.

– Vi har valgt å legge striden død. Vi føler ikke at vi blir hørt av styret. Samtidig ønsker vi ikke å kjempe videre, av frykt for å splitte klubben og skape unødvendig uro, sa Hagen.

Rundt 10–15 personer som er uenig med dagens regime i klubben, valgte så å forlate årsmøtet. Resten stemte blankt da saken skulle opp.

nina larsen

FORLOT: Nina Larsen forlot årsmøtet for å vise sin mening om hvordan Finnsnes IL Fotball satser på A-laget på herresiden.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

En av dem som forlot møtet er Nina Larsen. Hun frykter at sønnen hennes på 13 år må finne seg en ny klubb om noen år.

– Slik som det er nå, må han flytte til Tromsø dersom han skal være aktuell for A-laget. Vi vil ha A-laget hjem, sier hun.

Vi er veldig glade i klubben vår. Den er full av fantastiske spillere på barne– og ungdomsnivå, men de trenger lokale rollemodeller. Vi ønsker at laget skal fylles opp med lokale spillere, slik at vi kan få publikum tilbake til Finnsnes stadion, sier hun.

Ettersom at motstanderne av dagens system i FIL Fotball valgte å forlate møtet, eller stemme blankt, satser altså klubben videre med den modellen de har hatt til nå.