Verdens nordligste sykkelritt enda nærmere Nordpolen

Arctic Race går for sykkeletappe på Svalbard.

Arctic Race of Norway til Svalbard

Går det som man ønsker blir en av etappene til sykkelrittet Arctic Race lagt til Svalbard.

Foto: ARCTIC RACE OF NORWAY

Både politikere, næringslivet og lokalmiljøet vil legge til rette for å få en etappe av Arctic Race of Norway nesten 1000 km ut i havet. Det sier nestleder i Lokalstyret i Longyearbyen, Eirik Berger (V), og leder i Svalbard næringsforening, Terje Aunevik i en pressemelding fra Arctic Race of Norway.

Nestleder i lokalstyret og næringspolitisk ansvarlig i Longyearbyen var nylig i møte med daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal. I møtet i Longyearbyen deltok også leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik. Her snakket man om mulighetene for å legge én av totalt fire etapper av sykkelrittet til Svalbard.

Planer om sykkelritt på Svalbard

Leder i Svalbard næringsforening, Terje Aunevik, nestleder i lokalstyret i Longyearbyen, Eirik Berger (V), og daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, har tro på at det er mulig å arrangere Arctic Race ved 78 grader nord.

Foto: ARCTIC RACE OF NORWAY

– Ambisiøst og spennende

Å få ett av Norges største idrettsarrangementer til Svalbard er realistisk, sier Eirik Berger. Han er sikker på at Arctic Race of Norway vil vekke det nødvendige engasjementet blant de 2100 fastboende og næringslivet i Longyearbyen.

– Dette er både ambisiøst og spennende, og kan bli det største arrangementet som er holdt på Svalbard igjennom tidene.

Berger påpeker at det er noen utfordringer ved å gjennomføre en etappe i Longyearbyen, og trekker fram logistikken, med frakt og håndtering av utstyr og personell fra fastlandet.

– En annen utfordring er selve løypetraseen, da vi ikke har så mange kilometer vei å ta av. Men vi skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for en etappe, sier Berger.

Glad for respons

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er glad for den positive responsen i Longyearbyen.


– Nå har vi langt på vei fått bekreftet at interessen er stor og at det praktiske vil kunne la seg løse. Det gir meg tro på at et sportsarrangement på dette nivået er mulig på en øygruppe 1000 kilometer fra fastlandet. Vi har imidlertid fortsatt en vei å gå med å få alle elementene på plass, og det arbeidet starter for fullt nå, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.