Hopp til innhold

Arctic Race til Bodø og Helgeland i 2016

Ledelsen i Arctic Race of Norway ønsker å legge det internasjonale sykkelrittet til Bodø og Helgelandsregionen i 2016.

Arctic Race of Norway

I år blir Arctic Race of Norway arrangert rundt fylkesgrensa Nordland-Troms, 13-16. august. Neste år håper arrangøren å ta arrangementet til Bodø og Helgeland.

Foto: Philipp Hympendahl / ASO

Thor Hushovd og daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal

Thor Hushovd og daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, lanserer Bodø og Helgeland som mulig arena for neste års Arctic Race.

Foto: Arctic Race of Norway

Under byfesten i Bodø onsdag avslørte daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, og rittets ambassadør Thor Hushovd, planene for neste års ritt. Rittet i 2016 vil bli det fjerde i rekken og etappene ønsker de å legge til Bodø og Helgeland.

– Dette er en spektakulær del av Nord-Norge, og det er helt naturlig at fjerde årgang av Arctic Race of Norway får denne delen av Nordland som arena, sier Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding.

2016 er også året Bodø feirer 200-årsjubileum som by. Planene forutsetter at alt faller på plass med tanke på internasjonale og nasjonale avtaler for neste års ritt.

– Hvor i regionen vi legger etappene er ennå ikke klart. Vårt hovedmål er også til neste år å kunne tilby et vakkert og minneverdig løp både for tilskuere, ryttere og TV-seere – for ikke å glemme noen fine økonomiske ringvirkninger både for reise- og næringslivet i området, sier Dybdal.

Løypa for Arctic Race of Norway 2015

Løypa for Arctic Race of Norway 2015

Foto: Arctic Race of Norway

Hushovd positiv

Rittets ambassadør, Thor Hushovd, er for tiden i Nord-Norge for å bidra til årets arrangement av rittet, som går av stabelen mellom 13. og 16. august i Troms og Nordland. Hushovd er overbevist om at rittet blir en realitet også i 2016, og at Helgeland er det riktige stedet for Nord-Norges største idrettsbegivenhet.

– Alle som har reist langs Helgelandskysten vet hva dette området har å by på. I internasjonal sammenheng ville det være en unik arena for et sykkelritt. Jeg tror Arctic Race of Norway kan vokse ytterligere, noe entusiasmen vi møter i Bodø bare er en bekreftelse på, sier tidligere verdensmester, Thor Hushovd.