Varsler full storm langs kysten

Det varsles full storm og vindkast på opp mot 30 meter per sekund i kyst- og fjordstrøkene i Finnmark. Uværet kan etter hvert nå helt ned til Trøndelag.

Vinter i Hammerfest

Det er meldt om kraftig vind i hele nord. I Finnmark kan det blåse opp til full storm.

Foto: Allan Klo / NRK

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Finnmark og skriver at det er ventet «sørlig opptil full storm 25 m/s utsatte steder. Lokalt kan det komme kraftige vindkast opp i 30 m/s.»

– Det kommer til å blåse opp til full storm på utsatte steder. Det gjelder stort sett kyst- og fjordstrøk i Finnmark. Finnmarksvidda får mindre vind, men det vil blåse opp til stiv kuling der også, sier Statsmeteorolog i Vervarslinga for Nord-Norge.

Vil ramme hele nord

Mandagens uvær vil treffe flere steder enn Finnmark. Det er ventet liten storm i Troms og i Lofoten, og allerede på tirsdag kommer et nytt lavtrykk inn over landet.

– Hvis noen har trampoliner eller hagemøbler ute bør de gå ut nå å sikre alle løse gjenstander. Vinden vil øke kraftig utover formiddagen, sier Justyna Wodziczko.

Stormen treffer Finnmark

Opp til full storm og kraftige vindkast ventes i Finnmark.

Foto: YR

Stormen vil minke utover kvelden.

– Det ser ut som denne fronten vil passere i løpet av dagen i dag. Fra ettermiddagen venter vi litt regn på kysten, ellers sludd eller snø.

Det er også ventet uvær flere andre steder. I Oslo kan det komme opp mot ti millimeter nedbør på mandag. Også i Bergen og Stavanger er det varslet mye nedbør.