Været kan ødelegge nyttårsfesten

Prognosene tyder på at nyttårsaften blir preget av regn og vind i nord.

Nyttårsfeiring i Tromsø

Været kan skape utfordringer for nyttårsfeiringen i Tromsø og resten av Troms, mens Finnmark ser ut til å få fint festvær når vi nærmer oss midnatt.

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

– Det blir ikke akkurat gode værforhold for fyrverkeri, sier statsmeteorolog Justyna Wodziczko til NRK.

De har hatt ekstra folk på jobb for å håndtere ekstremværet «Mons» som i disse dager herjer nord i landet.

En ny nedbørsfront er nå på vei inn over Nordland, og prognosene sier at det kan komme opp mot 100 millimeter nedbør i sørlige deler av Nordland og i Nord-Trøndelag i løpet av dagen.

Også i Troms vil det komme en del nedbør. selv om fylket unngår det mest ekstreme været. I løpet av nyttårsaften kan det komme totalt rundt 15 millimeter nedbør.

– Når det gjelder vind blåser det opp til sterk kuling i utsatte deler av fylket tidlig på nyttårsaften. Vinden vil minke litt utover dagen, men det vil blåse opp igjen utover kvelden. Sent i kveld ser det ut til å bli sørvestlig liten kuling, først i Sør-Troms, sier Wodziczko.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel på grunn av vanskelige kjøreforhold i nord.

Best vær i Finnmark

I Finnmark har det vært mye vind den siste tiden. Også i morgentimene blåser det kraftig, med periodevis full storm utsatte steder.

– Men vinden vil minke ganske mye utover dagen, og når vi nærmer oss midnatt blir det svært rolig. Vi ser også at nedbøren som kommer oppover til Troms ikke ser ut til å nå Finnmark. Så det nordligste fylket vil kanskje få det beste rakettværet i Nord-Norge, sier statsmeteorolog Bård Fjukstad.