Trond Mohn gir milliongave til Tromsdalens nye praktanlegg

Lørdag er det offisiell åpning av TUIL Arena II. I sluttfasen kom Bergens-milliardæren og Tromsø-vennen Trond Mohn med et viktig bidrag.

Trond Mohn

Trond Mohn bidrar med 25 millioner kroner til TUIL Arena II, som åpnes lørdag – med bergensmilliardæren til stede.

Han har brukt flere hundre millioner kroner på bidrag til Universitetssykehuset Nord-Norge og Tromsø Idrettslag de siste årene.

Nå har Trond Mohn, den rause milliardæren fra Bergen, også gått inn og sørget for en smertefri sluttføring av TUILs nye praktanlegg i Tromsdalen.

Når TUIL Arena II til 130 millioner kroner offisielt åpnes lørdag, er det med Mohn i en av hovedrollene.

Han skal «klippa snora».

25 Mohn-millioner

Styreleder i TUIL AS og i eiendomsselskapet TUIL Arena II Eiendom AS, Morten Lind-Olsen, legger ikke skjul på at han er stolt. Og også veldig glad for at Trond Mohn kom inn på oppløpssida av prosjektet.

– Det har hatt stor betydning. Det har gjort at vi har unngått å ende opp i konflikter og andre ting. Han har, både økonomisk og menneskelig, vært en raus bidragsyter til å sikre at prosjektet har blitt utrolig vellykket. Vi har fått en fantastisk bra anlegg – med høy kvalitet. Og Mohn har på en måte lagt sin positive aura over det hele.

– Hvor mye har Mohn bidratt med?

– Han har bidratt med verdier for i hvert fall 25 millioner kroner inn i prosjektet. Så det er et betydelig beløp. Det er vi alle takknemlige for, sier Lind-Olsen.

Morten Lind-Olsen

En stolt styreleder i TUIL AS, Morten Lind-Olsen, foran lørdagens offisielle åpning av TUIL Arena II i Tromsdalen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Et nytt Bellevue

Are Bessesen går nå inn i jobben som arbeidende styreleder og daglig leder i TUIL Arena Idrett AS.

– TUIL Arena II blir en ny samlingsplass for alle på fastlandssiden. Vi har en fotballhall, en basishall for turn, to småsaler for aktivitet for alt fra 5-åringen til yoga og barseltreff og styrketrening. Vi får styrkerom. Vi får løperom. Kontorlokaler. Og store vrimleområder – der du kan finne på det du har lyst til å gjøre. Det blir en samlingsplass for alle generasjoner.

Are Bessesen

Are Bessesen går nå inn i jobben som arbeidende styreleder og daglig leder i TUIL Arena Idrett AS.styreleder i TUIL Arena II.

Foto: TUIL

Han trekker paralleller til Bellevue, som i flere tiår var hjertet til TUIL i Tromsdalen.

– Det er mange som i denne sammenheng har snakket om Bellevue, og den rollen Bellevue hadde for tromsdalingene før i tiden. Mye av det nye anlegget er arven etter Bellevue, sier Bessesen.

Totalt har TUIL investert 350 millioner kroner i anlegg de siste årene.

Neste steg er nytt flomlysanlegg – og nytt kunstgress på hovedarenaen.

Nyheter fra Troms og Finnmark