– Vi trenger eksperthjelp

– Vi er avhengig av ekstperthjelp for å kunne ta oss av mannen som forsøkte å tenne på helsesenteret og satte fyr på kommunelegens bil. Det sier ordfører i Lyngen, Hans Karlsen.

Video lyngen-re

Ordfører i Lyngen etterlyser eksperthjelp for å kunne ivareta de psykisk syke i kommunen.

Fredag har det vært møter for å finne ut hvilket tilbud Lyngen kommune kan gi mannen som i dag er innlagt på psykiatrisk avdeling på UNN, når han kommer tilbake til bygda.

Varslingssystem

Ordfører i Lyngen, Hans Karlsen, sier at de gjør det som er mulig for å kunne ta han i mot.

–Ståa er jo slik at vi må få eksperthjelp fra både sykehuset og fylkeslegen. Jeg vet også at politiet er med i bildet og skal ha et varslingssystem, sier Karlsen.

– Men hvordan kan kommunen varig ta hånd om slike psykiatriske pasienter?

– Det trengs eksperthjelp, og den kompetansen har ikke vi per dags dato. Det offentlige gir kommunen mange oppgaver som vi ikke har kompetanse på, ihvertfall ikke småkommuner som Lyngen, sier Karslen.

Ikke klar til å ta imot mannen

Den psykisk syke mannen som for andre gang gikk til angrep på–, og forsøkte å gå til angrep på kommunelegen, skal etter planen komme tilbake til samfunnet om to og en halv uke.

– Er dere klare til å ta imot ham?

– Altså, vi er nok ikke det. Spesielt er kommunelge Carol Pascoe utsatt, sier Karlsen.

– Kan det være snakk om at hun får politibeskyttelse hvis han kommer tilbake så fort?

– Hun har ihvertfall det som lensmannen i Lyngen har lovet, at de skal ha kontakt, og at de skal gjennomføre de tiltakene som er mulig i første omgang.

Nyheter fra Troms og Finnmark