Tollvesenet tok tre fiskesmuglere i Tromsø

– Dette er et signal om at vi tar turistkvoten alvorlig, sier regiondirektøren i Tollvesenet.

Regiondirektør i Tollregion Nord-Norge Atle Joakimsen

Regiondirektør i Tollvesenet, Atle Joakimsen, sier de tar fiskekvoten alvorlig.

Foto: Kristine Østvold / NRK

Tre fisketurister på vei hjem til Tyskland ble tatt for smugling av fisk på Langnes lufthavn i Tromsø i går. De hadde vært på en organisert fiskechartertur i Nord-Norge. Til sammen ble det tatt 18 kilo fisk.

– Det er et signal om at vi tar turistkvoten alvorlig, sier Regiondirektør i Tollvesenet, Atle Joakimsen, til NRK.

Det var det siste flyet med tyske fisketurister fra Tromsø i år, men første kontroll mot flyreisende fisketurister i 2013.

– Vi kontrollerte bagasjen til alle som tok det flyet, og tre stykker ble anmeldt. De hadde til sammen 18 kilo fiskefilet utover det man kan ha med, som er 15 kilo hver, sier Joakimsen.

fiskesmugling

I juli i år hadde tollvesenet i Troms og Finnmark beslaglagt 3300 kilo fisk, langt over fjorårets totale beslag på 2958 kilo. (Arkivfoto.)

Foto: Tollvesenet

– Bestandig noen som utfordrer grensen

Det er to år siden sist tollvesenet slo til mot fisketurister i fly. Tollvesenet vet at det fraktes store mengder fisk utover den lovlige turistkvoten på 15 kilo per person og mye har blitt tatt ved grenseovergangen.

– Men på fly er det naturlige begrensninger. Det er jo svært dyrt om man må betale for overvekt på bagasjen, sier Joakimsen.

Dermed regner ikke Tollvesenet med å finne store kvoteoverskridelser på flyplassen. Det ble allikevel en lærepenge for de fem som ble tatt i går.

– Vi er ikke overrasket, det er noen få som har med seg for mye. Grensen er 15 kilo, og det er bestandig noen som utfordrer den grensen, sier Joakimsen.

Regiondirektøren i Tollvesenet sier at fisketuristene godtok at de hadde pakket med seg for mye fisk, og anmeldelsen som fulgte.

– Når de blir tatt med buksene nede, så aksepterer de det, og det blir ikke så mye diskusjon rundt det, sier Joakimsen.

Les også: Prøvde å smugle fiskefilet sydd inn i større fisk


Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Sveinung Åsali gir deg ukens siste Nordnytt

Sveinung Åsali gir deg ukens siste Nordnytt