Hopp til innhold

Trangodteri skal friste ungene

Nå går det lengre ikke an å si at man ikke liker tran.

Trangodteri
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Det skal smake godt og lukte godt, fastslår Marthe Lise Thomasjord som er markedsansvarlig i Ayanda.

Båtsfjord-bedriften vil gjøre det lettere for barn å få i seg de helsebringende dråpene.

De smakstilsatte gelekapslene skal i følge produsenten fungere som et alternativ til tran.

Tran er en olje som utvinnes av fiskelever, og som er rik på vitamin A, vitamin D og umettede fettsyrer. Tran har også høy konsentrasjon av Omega-3 fettsyrer, som sies å ha gunstig helseeffekt på blant annet hjerte og kretsløp, ledd og hud.

Passer for alle

I dag produserer i Ayanda om lag 10.000 esker på ett skift, men målet er å utvide produksjonen.

- Det passer også for dem som har vansker med å ta tran, poengterer hun.

Helsegevinsten av Omega-3 er omstridt , og Mattilsynet undersøker nå hvilke effekt Omega-3 har.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark