Hopp til innhold

Tommelen ned for politi-app

Politidirektoratet har vendt tommelen ned for teknologisk nyvinning fra Vestfinnmark politidistrikt.

Politi-app

Denne appen ville ikke Politidirektoratet ha noe av.

Foto: Jan Harald Tomassen

Politiet i Vest-Finnmark får ikke videreutvikle en egen nød-app for mobiltelefon.

Det har Politidirektoratet bestemt, skriver Politiforum.

I sommer kunne politimester Torbjørn Aas og hans politidistrikt fri til publikum med en nyutviklet app for nettbrett og smarttelefon.

– Den første Iphonen kom for seks år siden, og siden den tid har måten å kommunisere på gjennom smarttelefoner og nettbrett endret seg dramatisk, forklarte Aas den gangen.

– Applikasjonen i seg selv er jo ikke poenget. Dette er et virkemiddel for å oppnå politiets mål, som er trygghet, lov og orden, begrunnet han for appen.

Torbjørn Aas

Politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt.

Foto: Politi

Engasjerte to studenter

Vestfinnmark politidistrikt engasjerte to datastudenter fra NTNU i Trondheim som lagde hver sin mobilapp for publikumskontakt med politiet.

Med appen kunne du også bestille pass, anmelde eller chatte med politiet. Man skulle også kunne klage til politiet om man være misfornøyd med noe.

Men nå har altså Politidirektoratet (POD) sagt nei.

Vil ha nasjonale løsninger

Ifølge Politiforum synes direktoratet at det er positivt at enkelte politidistrikter lager egne mobilløsninger og applikasjoner som hjelpemidler til politiarbeid, men de vil likevel ikke ha flere.

– POD jobber med å etablere en sentral løsning som tilrettelegger for mobile løsninger. Vi gjør ikke noe nå som tilrettelegger spesielt for lokale initiativ, og vi kommer også til å anmode om at nye lokale initiativ ikke startes opp, uttaler PODs kommunikasjonsavdeling til Politiforum.

POD ønsker heller å samle og utarbeide alle de lokale forslagene til løsninger for hele Norge.

Politimester Torbjørn Aas kjenner ikke saken utover det som er meldt i Politiforum, og ønsker å avvente å kommentere saken før han har fått satt seg inn i det offisielle svaret fra direktoratet.

Vestfinnmark politidistrikt først ute å tester ny politi-applikasjon til smarttelefon og nettbrett.

Politimester Torbjørn Aas viser fram politi-appen for hammerfestingene.

Får bruke timebestillings-app

Fungerende leder for IKT avdelingen i Politidirektoratet, Asbjørn Rønnestad sier at Vestfinnmark politidistrikt har utviklet to apper – og at de har fått nei til å videreføre den operative varianten.

– Det er politioperative grunner til at vi ikke ønsker at denne tas i bruk. Når det gjelder appen som gjør det mulig med timebestilling på nett kan de tilby denne i eget distrikt – men da gjør de dette på egen regning og risiko, sier Rønnestad.

– Politimester Torbjørn Aas mener avslag som dette hemmer utviklingslysten?

– Det er ikke vårt mål. Vi legger til rette for at små og store ideer kan gjøres tilgjengelig for hele politiet. Da på en enkel – og samtidig en sikker og driftsmessig god måte, avslutter Rønnestad.