To av tre sier nei til OL i Tromsø

OL-stemningen i det norske folk er på retur.

Bare 19 prosent av de spurte i en ny meningsmåling mener staten bør gi garantien Tromsø må ha for å søke om å få arrangere vinter-OL i 2018.

Stor nedgang

66 prosent mener at staten skal si nei til en slik garanti, mens 15 prosent ikke har gjort seg opp noen mening om saken. Det kommer fram i en meningsmåling Respons har utført for Aftenposten.

Tirsdag ble det kjent av bruttokostnaden ved et OL i Tromsø ville ende på 28,6 milliarder kroner, dobbelt så mye som tidligere beregnet. Det har ført til et stemningsskifte i folket. I hele år har meningsmålingene vist et knapt flertall i befolkningen for at Norge og Tromsø skal søke om å arrangere OL.

I januar mente 49 prosent av befolkningen at staten burde si nei til å garantere for lekene. Siden har tallet vært stabilt, og senest 10. september mente 51 prosent av befolkningen det samme.

Også i Nord-Norge har stemningen snudd etter at tallene kom på bordet. Bare 38 prosent av nordlendingene sier ja til statsgaranti, noe som er langt lavere enn tidligere målinger.

Minst entusiastisk er befolkningen på Østlandet, og i hovedstaden er hele 70 prosent mot at staten skal garantere for OL.

Har allerede bestemt seg

Toppene i norsk idrett skal allerede ha bestemt seg for å si nei til OL i Tromsø i 2018. Det melder VG.

Ifølge avisen har idrettslederne konkludert i hemmelighet.

Selv om det ikke er et formelt vedtak, skal enigheten være et faktum.

Mandag skal idrettstyre behandle saken.