Tilbakeholdne vitner i drapssak

Politiet i Troms får fortsatt bistand fra Kripos i den vanskelige etterforskningen etter at Magnar Sivertsen (55) ble funnet død i sitt hjem i Nord-Troms.

Lyslykter og politisperring ved drapssted i Olderdalen, Kåfjord

Mannen ble funnet død i dette huset i Olderdalen i Nord-Troms.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

De to som er siktet for drap, eller medvirkning til drap på Magnar Sivertsen i Olderdalen i Kåfjord kommune, har vært i flere avhør og Kripos har også bistått i avhørene.

– Vi har inntrykk av at begge var til stede da mannen ble drept i sin egen leilighet. Det viktige for oss er å avdekke hvilket motiv de to hadde for å ta livet av mannen, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand i Troms politidistrikt til NRK.

– Ikke belastet miljø

De to som er siktet for drapet er opprinnelig fra Olderdalen og de var venner.

– De siktede tilhørte ikke noe belastet miljø, sier Nordgård Strand.

Drap Olderdalen hus

Huset til Magnar Sivertsen.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Det var funn i huset der Sivertsen ble funnet livløs 21. september 2013 som gjorde at politiet igangsatte drapsetterforskning. Dette ble også bekreftet i obduksjonsrapporten.

Han ble påført vold, som han senere døde av. Ut over det vil ikke Nordgård Strand kommentere innholdet i obduksjonsrapporten.

Vanskelig etterforskning

Det har vært en vanskelig etterforskning for politiet. Flere vitner har vært svært tilbakeholdne med opplysninger, og derfor har de blitt avhørt flere ganger.

En av de siktede ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Kvæfjord i Sør-Troms 10. oktober i år. På samme tid ble også den andre mannen pågrepet.

Politiadvokat Elin Nordgård Strand sier de håper å ha etterforskningen ferdig i løpet av januar.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Se Nordnytt med Hege Iren Hanssen