TIL tok bronse i Eliteserien: –Det har vært en fantastisk reise

Tromsø Idrettslag ender på 3.plass etter en eventyrsesong. For første gang på 12 år, tar klubben medalje i Eliteserien.

TIL feirer bronsemedaljen Eliteserien 2023.

TIL jubler for bronsemedaljen som ble sikret etter 1-1 borte mot Vålerenga søndag kveld.

Tromsø Idrettslag kom til Oslo for å kjempe om 2. plass i Eliteserien.

Vålerenga måtte ta poeng for å unngå direkte nedrykk til OBOS-ligaen.

En viktig kamp for begge lag endte med poengdeling. Dermed ender TIL på 3. plass, kun bak Brann på målforskjell.

Største høydepunkt i karrieren

Kaptein Ruben Yttergård Jenssen er stolt over hva klubben har oppnådd denne sesongen.

Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen jubler etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility arena.

Ruben Yttergård Jenssen takker de tilreisende TIL-supporterne etter at bronsen var sikret.

– Å få oppleve en tredjeplass med TIL, fra vi var i Obos og til nå. Det ligger så mye hardt arbeid bak fra så mange personer i og rundt klubben. Man blir både ydmyk og stolt over det.

Kapteinen rangerer bronsen som det største høydepunktet i karrieren.

– Det er nok soleklart øverst. Det er mye følelser i kroppen og etter kampen måtte jeg faktisk felle noen tårer.

Også lagkamerat Kent-Are Antonsen svevde høyt etter at medaljen var sikret.

– Jeg har vært her i ti år, og stort sett kjempet med ryggen mot veggen. Det er utrolig deilig å stå igjen med noe.

Tromsøs Kent-Are Antonsen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility Arena.

Kent-Are Antonsen.

Antonsen innrømmer at han også har felt sine gledestårer.

– Jeg er utrolig stolt av å være en del av den gjengen her. Å ta medalje er utrolig deilig.

3. plassen betyr også at Gutan skal kjempe i Europa neste sesong. Det blir første gang siden 2014.

Gutan reiser hjem med bronsemedaljer i bagasjen.

Stort oppmøte blant TIL-fansen

TIL-supporterne fylte opp hele bortefeltet. Og litt til.

I forkant av kampen ville ikke Vålerenga åpne for å selge flere billetter til bortefansen.

Et par timer før kampstart fikk likevel flere TIL-supportere slippe inn ved bortefeltet.

Bluss under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility Arena

Hele bortefeltet og litt til heiet frem TIL på Intility Arena.

Rolig førsteomgang

To lag med mye på spill entret kunstgressmatten på Intility. Omgangen gikk rolig for seg og den første sjansen kom like før pause. Da fikk Andej Ilic skutt fra 12 meter, men sendte ballen like over mål. Gutan hadde mest kontroll på ballen, uten å klare å skape noe særlig med den.

Blå dominans etter pausen

Etter hvilen kom et skjerpet Vålerengalag ut på kunstgresset.

I det 56. minutt holdt Jakob Haugaard på å servere ledelsen til Vålerenga. Petter Strand blokkerte et utspark fra TIL-målvakten og fikk spilt ballen inn til Daniel Håkans. Skuddet gikk via hodet til Christophe Psyché og ned i armen, til store protester fra VIF-spillerne.

Tumulter under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility Arena.

Det oppsto tumulter mellom spillerne etter at VIF ville ha straffe etter Christophe Psyché reddet skuddet fra Håkans med hodet via armen.

Vålerenga fortsatte å holde trykket oppe. Få minutter senere stanget Ilic et innlegg mot lengste hjørnet, men et tigersprang av Haugaard avverget forsøket.

Men påfølgende hjørnespark raknet det for Gutan.

Ilic lurte på bakerste stolpe etter at Haugaard måtte gi retur. Der fikk serberen enkelt nikke inn kampens første mål.

Andrej Ilic nikker inn 1-0 mot TIL

Andrej Ilic nikker inn 1-0 mot TIL.

TIL jakter utligning

Etter målet tok TIL mer tak i kampen. I jakten på utligning byttet Helstrup inn to spisser, Maï Traoré og Jakob Napoleon Romsaas.

Det gav avkastning.

På overtid sendte Romsaas ballen i nettet og tente håpet for sølvet. TIL presset på de siste tilleggsminuttene for å ta seieren, men på stillingen 1-1 blåste dommer Tore Hansen av kampen.

Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Tromsø

Jakob Napoleon Romsaas setter inn TILs siste scoring for sesongen.